dbgrid mause wheel
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid mause wheel
dggrid te mouse nin tekerleği ile scrollbarı aşağı yukarı nassı hareket ettirebilirim. teşekkürler...
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Eğer Cursor type özelliği csServer değil ise, dbGrid'den yeni bir bileşen türet. Bu bileşende WM_MOUSEWHEEL mesajını yakala. Bu meajın alabildiği bir kaç parametre var. Bunları SDK Help dosyalarından öğrenebilirsin. buna göre tek yapman gereken dbGrid'e ait DataSet'in RecordNosunu gelen mouse parametrelerine göre artırıp azaltman. Ama eğer CursorType csServer ise bu da işe yaramaz. Uğraşmak istemiyorsan http://www.torry.net adresinden hazır bir bileşen bul.
Kolay Gelsin.
Kolay Gelsin.
formun [b]onmousewheelup[/b] olayına
sendmessage(dbgrid1.Handle,WM_VSCROLL,sb_pageup,0);
[b]Onmousewheeldown[/b] olayına
sendmessage(dbgrid1.Handle,WM_VSCROLL,sb_pagedown,0);
yazıyorum. fakat bi kere alıyor sonra almıyor. yani tekerleği ilk çevirdiğimde bi defa satır atlıyor sonra hiç tepki vermiyor. aşağı yukarı çeviriyorum boş. bi yardımcı olursanız...
sendmessage(dbgrid1.Handle,WM_VSCROLL,sb_pageup,0);
[b]Onmousewheeldown[/b] olayına
sendmessage(dbgrid1.Handle,WM_VSCROLL,sb_pagedown,0);
yazıyorum. fakat bi kere alıyor sonra almıyor. yani tekerleği ilk çevirdiğimde bi defa satır atlıyor sonra hiç tepki vermiyor. aşağı yukarı çeviriyorum boş. bi yardımcı olursanız...
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
@fatihtolgaata
- CursorType önemli değil ki... Yine de bir yanlışım varsa düzeltin...
- Şöyle ki, siz normal tuşa bastığınızda aşağıya bir kayıt iniyor değil mi ? İşte scroll ile karşılaşınca programın bunu emule etmesi sağlanacak... Siz scrolldown veya scrollup yaptığınızda program bunu kursor down veya kursor up olarak işleme sokacak...
- CursorType önemli değil ki... Yine de bir yanlışım varsa düzeltin...
- Şöyle ki, siz normal tuşa bastığınızda aşağıya bir kayıt iniyor değil mi ? İşte scroll ile karşılaşınca programın bunu emule etmesi sağlanacak... Siz scrolldown veya scrollup yaptığınızda program bunu kursor down veya kursor up olarak işleme sokacak...
S.A.
arkadaşlar ben bu whell ile scrool olayını yapamadım.
yeni bir proje başlattım.
İlk önce formun whel olayına komut yazıp denedim.(showmessage) olayı yakaladı.
sonra forma table ve dbgrid koydum. Bu sefer olayları yakalamadı. whell olaylarının hiçbirini yakalamıyor.
Anladığım kadarıyla formun whell olaylarını yakalaması için o olayı kullanan başka bir bileşen olmaması gerkiyor. yada onun gibi bişey.
Çıkamadım işin içinden.
Yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar ben bu whell ile scrool olayını yapamadım.
yeni bir proje başlattım.
İlk önce formun whel olayına komut yazıp denedim.(showmessage) olayı yakaladı.
sonra forma table ve dbgrid koydum. Bu sefer olayları yakalamadı. whell olaylarının hiçbirini yakalamıyor.
Anladığım kadarıyla formun whell olaylarını yakalaması için o olayı kullanan başka bir bileşen olmaması gerkiyor. yada onun gibi bişey.
Çıkamadım işin içinden.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
@aslangeri:
arama yap kardesim arama !. alla alla ! insanın asabını bozma ! yeter yaw nedir bu ?
viewtopic.php?p=61353#61353

sadettinpolat yazdı:@aslangeri:arama yap kardesim arama !. alla alla ! insanın asabını bozma ! yeter yaw nedir bu ?

sende mesajların tarihine bak kardeşim...
sabaha kadar oturunca insanda kafa kalmıyo dimi...
kanepeye uzanıp uyu bakalım sen...

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama