Neyse soruma gelmek istiyorum...
Database bağlantılı bir ağ içi grup chat yapmak istiyorum...
Bir table düşünün ve içinde 4 tane alan var..
KullaniciAdi, Şifre, Ipadres, Durum
Kişi her login olduğunda programla, program otomatikman tableda login oldugu kullaniciya karşılık gelen kayıtın IPADRES fieldina kişinin ipadresini, Durum kismina ise "ONLINE" yaziyor...
Kişi her programdan çıkış yaptığında da otomatikman OFFLINE yaziyor ...
Şimdi sorum şu, bu program tabiki ağ içi chat olucak.. Diğer kişiler tabledan durumu ONLINE olanlari goster yapinca ONLINE kisiler, OFFLINE olanlari goster yapinca ise OFFLINE kisiler gözükecek.. Bu kisma kadar yaptim sorun yok.....
Ama asil sorun şu, şimdi kişilerle chat, dosya transferi vs gibi eylemleri ben Socketlerle yaptirmayi düşünüyorum ki böyle olmasi gerekiyor sanirim.. Tamam daha once 2 kişi arasinda olan basit chat programi yaptim 1 tane server socket 1 tane client socket ekliyoduk da... Bu sefer grup chat olunca ve de Online ve offline kişi sayısı değişken olunca.. Sanırım dinamik olarak clientsocket yaratmam gerekiyor.. (Server socket 1 tane ile işim görülüyor sanirim connections özelligini kullanara.. )
Şimdi sorum tam anlamınla şu, ben kişi sayısı kadar dinamik clientsocket yarattım formda kodlarla, peki........ Bu socketin eventlerini nasil kullanicam? Yani bu dinamik clientsocketin OnRead eventi mesela, bunu nasil kullanabilirim? 2. olarak, bu clientsocket ile bağlandığım kişi eğer offline olursa, bu clientsocketi nasil tekrar silicem.. (sanirim .free ile olacak) herneyse... veya kimse offline olmadi yeni bir kişi online oldu.. Bu yeni kişi için nasil clientsocket yaraticam yani şimdi aklimdaki düşünce şu online kişi sayisini bir yere yazdiririm, biri online olunca otomatikman sayi degisecek eski degerle yeni degerden küçükse yeni bir clientsocket yarat ve YENİ Online olan kişiye bağlan.. İşte yeni online olan kişiyi nereden anlayiyacam

Soru galiba epey bi uzun oldu büyük ihtimalle okumaya üşeneceksiniz