s.a.
veritabanımdaki verileri excele atmak istiyordum makale ve ipucu bölümünde FAOsoft hocamın yazmış olduğu makaleyi buldum.hemen işe koyuldum componenti indirdim ama kurulum sırasında aşağıdaki hatayı verdi...
ama daha önce şöyle oldu.. kaynak dosyalarının bulunduğu klasörde .dcu dosyası yok...
sadece .dpk , .bpk , .cpp dosyaları var .dcu dosyasını bulamadım bişeyler karıştırdım ondan sonra .dcu dosyası oluştu...onunla yüklemeye çalıştm yine aynı hatayı verdi maalesef...
hocam sizn indirdiğiniz paketin içinde packages klasöründe .dcu dosyası varmıydı?? ben tekrar indirdim yine yok .dcu dosyası yukarda bahsettiğim dosyalar dışında dosya yok...
Bileşenin packages dosyası var dı galiba be ordan kurmuştum.Tabi ilk önce bileşen setni açtıktan sonra ilk işim DCU dosyalarının bulunduğu klasörü librarry patha bildirmek daha sonra packages dosyasını açıp compiler de derle ve sonra install de kur. kurması ve ç.alışması lazım.Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
tahmin olmakla beraber faosoft ustanın dediği gibi source dosyalarını packgage dosyası ile birleştirerek oradan compile etmiştir. çoğu companentler bu şekil oluyor. genelde .dcu hatası verince ben iki dosyayı birleştiriyorum sonra compile ediyorum kuruluyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.