Delphi 2005 i hızlandırma

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Delphi 2005 i hızlandırma

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Delpgi 2005 in IDE sini hızlandırma ....
Çoğu insan Delphi 2005 IDE’sinin haklı olarak açılışından şikayet eder. Nede olsa firmanın önerdiği RAM miktarı 512 mb. Hatta ekşi sözlükte “ …IDE’si açılırken bakkala gidip geldiğim program…” gibi espirilere dahi konu olmuş olan bu IDE’yi Visual Studio’dan daha hızlı yapacağız. Yapacağınız tek şey arkanıza yaslanıp yazının devamını okumak olacak.
İlk olarak 1.makalede IDE’yi hızlandırma konusunda 3-5 bir şey söylemiştim. Bu söylediklerimi yine yapmanızı tavsiye ediyorum.
İkinci olarak http://www.alphalink.com.au/~jed/dcm_download.htm adresine girerek Delphi Configuration Manager programını yüklüyorsunuz. Yüklemeyi adım adım anlatmayacağım. Bunu herkesin başaracağına eminim.
Sonra:
Yukarıdaki şekliyle masaüstünde 2 kısayol oluşturmaktadır. Birincisi olan “Delphi Configuration Manager” kısmına tıklayarak girelim.

Programı açtıktan sonra yukarıdaki gibi File kısmından Add Config diyoruz.

Karşımıza Yukarıdaki gibi bir diyalog penceresi gelecek. Resimde de görülmek üzere bu velinimet programla Delphi 2005 IDE’sini özelleştirebileceğiz. Ayarları aynen yukarıdaki gibi yapın ve OK tuşuna basın.
Evet yukarıdaki görüntüye benzer bir sonuç elde edeceksiniz. Yukarıda da görülmek üzere Delphi açılışta bu bpl ve dll dosyalarını yüklemekte. IDE 2 platform ve 3 dile destek verirse ve üstüne üstünlük StarTeam ve ECO gibi Borland’ın yeni teknolojileri tek IDE’de olursa sonuç doğal olarak yavaşlama olacaktır. Devam ediyoruz…

Şimdi de yukarıdaki şekilde olduğu gibi Edit kısmından Remove Together – Remove ECO – Remove StarTeam seçeneklerini tıklayın ve kaydedin. Bu saydıklarım bizim işimize şu anda yaramayacaktır. Çünkü bu özellikler meselâ 5 kişinin ortak bir projeyi geliştirmesi, UML gibi OOP’yi şemalandırma gibi çok ileri konular için sadece pratiklik, kolaylık ve zaman için tasarlanmış teknolojilerdir. Olmasalar da olur. Artık bu programdan çıkabiliriz.
Yukarıdaki iki kısayol masaüstünüzde dursun. “Delphi Configuration Manager”i başka yere de kaldırabilirsiniz; ama “Configuration Launcer” artık bizimdir ve Delphi’ye girmek için bunu kullanın.

Configuration Manager’i çalıştırdığımızda karşımıza IDE’yi hangi ayarlar ile başlatayım gibi yukarıdakine benzer bir seçenek gelecek ve buradan “SADECEASPNET” kısmını işaretleyin ve Launch deyin. Artık IDE’miz Visual Studio 2003’ten dahi hızlı açılacaktır.
Normal Delphi 2005’in kısayolundan açtığınızda normal ayarlar ile IDE açılacaktır. Programın diğer özelliklerini sizler kurcalayarak keşfedebilirsiniz.
Saygılar….

Burhanmt
http://www.burhanmt.com
Burhan Mustafa TANIŞ a teşekkürler....
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

Alıntı:

Kod: Tümünü seç

Karşımıza Yukarıdaki gibi bir diyalog penceresi gelecek. Resimde de görülmek üzere bu velinimet programla Delphi 2005 IDE’sini özelleştirebileceğiz. Ayarları aynen yukarıdaki gibi yapın ve OK tuşuna basın. 
ya burada böyle yazıyor ama bu yukardaki kısmını anlamadım
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »