Programa Coklu Dil Desteği Nasıl Olur?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Programa Coklu Dil Desteği Nasıl Olur?

Mesaj gönderen micoteam »

Merhaba arkadaşlar ,
Geliştirmiş olduğumuz bir yazılımda dil desteği ekleme ihtiyacı doğduğundan dolayı programa ingilizce ,almanca, rusca ve türkce(mevcut dil olan) 4 dile cevirmek istiyoruz. Programdaki .pas ve .dfm dosyarındaki stringleri tek tek arayıp kullanıcının istediği bir dile cevirmesi gerekiyor. .pas lardaki stringlerin hepsi string değil tabi. program veri tabanı kullandığı için bazı bölümlerde formatlar bazı bölümlerde sql kodları bazılarında ise veri tabanındaki field adları geçiyor. tabi bunların farklı bir dile cevrilmesi demek programın hatalara meyilli hale gelmesi demektir. Programda yaklaşık 800 e yakın forum var. hepsinde kalkıp bir dosyada tutup karşılaştırsak cok uzayacaktır. başka bir şeilde nasıl olabilir.. veri tabanı olarak interbase (firebird) ve program ise client server mimarisine sahip. Client tarafında Kişi istediği dile cevirebilmeli. bu şekilde bir iş nasıl yapılır veya ne şekilde olur.
fikirlerinizi bekliyorum
Selametle
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

coklu dil desteginden kasıt sadece kullanıcı arabirimi ise bunu yapmanın birçok değişik yolu var.

1- delphi ile birlikte gelen bir arac var onu kullanabilirsiniz.
2- dile ozgu metinleri bir dosyada tutup programi bu dosyaya gore sekillendirmek
3- hazir bilesenler kullanmak

1. secenek kolay bir yol fakat metinleri dll dosyasinda sakladigi icin 3. bir sahsin programi baska bir dile cevirmesi biraz guc olabilir.

2- en basit ve kolay yol ama form sayısı fazla ise basinizi agritabilir

3- http://www.korzh.com/delphi/localizer/ hic kullanmadim ama bu konuda odul almis bir bilesen.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

sadettin bey'in dediği componenti indirdim açıkcası hiç bişey anlamadım bunun baska yolları yokmudur
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam

makaleler bölümünde biraz araştırın, çözümü var.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Kullanıcı arabirimi olan forumları .dfm lerini cevirmek kolay önemli olan nokta programda yani sqller, trigerlar,formatlar vs gibi kodların dier uyarı olsun hata olsun bu kodlardan nasıl ayırt edebilirim?
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

doganzorlu yazdı:Selam

makaleler bölümünde biraz araştırın, çözümü var.
Doğan bey baktım da bulamadım link verebilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

...programda yani sqller, trigerlar,formatlar...
formatlar belkide sqlleri ve trigerları değiştirmenize gerke varmı?
progrma da kullanılan stringleri resourcestring olarak tanımlayın.(menuler caption, mesajlar vs...) formun createsinde bunları okutun. resourcestrinleri değiştirerek istediğiniz dile çevirebirlisiniz.

önce basit bir uygulama hazırlayıp test yapın sonra ana programda değiştirmeye başlayın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Mesaj gönderen miskin »

micoteam yazdı:Kullanıcı arabirimi olan forumları .dfm lerini cevirmek kolay önemli olan nokta programda yani sqller, trigerlar,formatlar vs gibi kodların dier uyarı olsun hata olsun bu kodlardan nasıl ayırt edebilirim?
Sql ve trigger lerdeki zorluklar büyük bir olasilikla:
Tarih, Para, ve ülke ayarlari kismidir.
Bu tür zorluklari formatstring kullanarak atlatabilirsin.
Diger zorluk yaratacak bölümleri, Resourcestring olarak bir unite kayit eder programi calistirirken ounit ten degerlerini alirsin.
miskin
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek :)
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Dil desteği ile ilgili arama yapalım. Sitede bu konu çok profesyonel şekilde anlatılmıştı. :wink: