LİSTBOX SORUNU

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
nijara
Üye

LİSTBOX SORUNU

Mesaj gönderen nijara »

Arkadaşlar bir cari hesap programı yazıyorum ve bazı sorunlarım var.

3 listbox tanımladım tutar alınan borç...

1.Listboxta tutar alınan borç bölümünün otamatik olarak ayarlanmasını istiyorum.yani tutar ile alınandaki değerlerin farkı otamatik borca yazsın.yeni girdiğimde ise en son borç ile girdiğim tutarı toplayıp alınandan çıkarıp borca yazsın.ama virgüllü sayı değerinde.(ytl için)

2.bu yazdıklarımı db veri hafızasına kaydetmek istiyorum(paradox).

3.listboxtaki tutar ve alınanın toplamını ayrı birer labeldeistiyorum.virgüllü biçimde.

En kısa zamanda yardım edermisiniz.
En son nijara tarafından 18 Ağu 2005 02:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
BİLGİ,GÜÇTÜR.VE BU HAYATTA GÜÇLÜ OLAN KAZANIR.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

sorunuzdan hiçbirşey anlayamadım, daha açık ve net yazarsanız çözüme çok çabuk ulaşırsınız :idea:
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Re: LİSTBOX SORUNU

Mesaj gönderen miskin »

nijara yazdı:Arkadaşlar bir cari hesap programı yazıyorum ve bazı sorunlarım var.

3 listbox tanımladım tutar alınan borç...

1.Listboxta tutar alınan borç bölümünün otamatik olarak ayarlanmasını istiyorum.yani tutar ile alınandaki değerlerin farkı otamatik borca yazsın.yeni girdiğimde ise en son borç ile girdiğim tutarı toplayıp alınandan çıkarıp borca yazsın.ama virgüllü sayı değerinde.(ytl için)

2.bu yazdıklarımı db veri hafızasına kaydetmek istiyorum(paradox).

3.listboxtaki tutar ve alınanın toplamını ayrı birer labeldeistiyorum.virgüllü biçimde.

En kısa zamanda yardım edermisiniz.
ListBoxun ITEMlerini doldururken bu islemi yapabilirsin. Eger LoadFromFile Kullaniyorsan, böyle bir komutu verdikten sonra bir for veya while döngüsünde istedigin islemleri yaptirabilirsin ve hemen ardindan Paradoxa yaztdirabilirsin diye düsünüyorum.
miskin
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek :)