Remote Desktop Console ve Firebird

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Remote Desktop Console ve Firebird

Mesaj gönderen sadettinpolat »

xp de yer alan uzak masaüstü bağlantısını kullanarak firebird yüklü bir bilgisayara bağlanıp firebird kullanan bir programı çalıştırdığım vakit unavailable database hatasını alıyorum. :!:

ctrl+alt+del yapıp çalışan uygulamalara baktığımda fbserver ve fbguard ilgili yerde duruyorlar. denetim masasından baktığımda ise çalışıyor gözüküyor. stop - start ediyorum, application olarak çalıştırıyorum nafile...

sadece ve sadece mstsc.exe /console yazıp bağlandığım bilgisayarın konsolunu ele geçirdiğim zaman herşey normale dönüyor.

neden boyle yapıyor anlamış değilim :!: :?: :evil:
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Bağlandığınız bilgisayarda Güvenlik Duvarı Varsa, muhtemelen firebird portuna izinde atamışsınız demektir, ama dikkat edilmesi gereken bir başka nokta izini Yerel Ağamı yoksa Dışarıdan erişimleredemi açılıp açılmayacağını opsiyonunu doğru belirlenmesi, siz bu durumda "Kapsam Değşitir" dediğinizde "Herhangi bir bilgisayar" seçeneğinin seçili şekilde özel durum atamasını yapmanız gerekir görüşündeyim.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,
veritabanına Local olarak değil sanki farklı makinaya bağlanıyormuş gibi makinanın yerel IP'si ile connect olursanız problem olmayacaktır.
Örneğin C:\VT\DATABASE.GDB yerine 192.168.0.1:C:\VT\DATABASE.GDB
şeklinde..

Kolay gelsin..