mdb veritabanını şifreleme

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
menderes

mdb veritabanını şifreleme

Mesaj gönderen menderes »

delphi de yaptığım bir programda veri tabanı olarak access kullandım. veritabanı bağlantısını txt dosyasına yazdım. açılışta program bağlantıyı oradan alıyor.
dışarıdan bu mdb dosyasını kimsenin açmaması için şifre koyuyorum.Fakat bu şifreyi adoconnection da tanıtamıyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba

Yaptığın işlemi sırası ile ve varsa kod parçası verebilirmisin.

Birde Connection nesnesine şifre vermeden kapalı olduğunu kontrol edermisin.

Bir ikinci de şu olabilir. Create edilen form sırasına bak mesela Connection adoquery olan bir formdan sonra create ediliyorsa hatalar alabilmen doğaldır....

Başarılar,
ertemsoft
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ertemsoft »

selam

Adoconnection ın bağlantı formunda En sondaki tabda (tümü) bölümünde
Database Password yazan yere şifrenizi yazacaksınız.

kolay gelsin
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
menderes

mdb veritabanını şifreleme ve delphi de kullanma

Mesaj gönderen menderes »

sayın ertemsoft ilgine teşekkür ederim. mdb dosyasını şifreledim, adoconnection da dediğin gibi password a şifreyi girdim. bu sefer de
" uygulamanız başlatılamıyor. çalışma grubu bilgi dosyası eksik veya başka bir kullanıcı tarafından özel kullanımda açık durumda" ibaresi çıkıyor.
arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum lütfen.....
Maksadım delphi ile şifrelenen mdb dosyasını kullanmak.
Çağrıbey
Üye

MDB uzantili şifreli veritabanına bağlanma

Mesaj gönderen Çağrıbey »

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi düzenlersen dileğin yerine gelmiş olur.. örneği bir button 'un on klick'ine de yazabilirsin.. formun Oncreatesi'ne de yazabilirsin..
Örnekte gördüğün gibi, bağlanti yapildiktan sonra, veritabaninin açılımı ve kullanimi ile ilgili ayarlamalar yapiyoruz..
-----
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
AdoDataSet1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Deneme\Deneme.mdb;Jet OLEDB:Database Password=VERİTABANIŞİFRESİ;Persist Security Info=true';
With AdoDataSet1 do
Begin
CommandType :=CmdText; //KOMUT TİPİ
LockType := ltOptimistic;//Tablo Read ya da Write mi..biz seçimlik yapıyoruz..
CursorType := CtDynamic; //TABLOYU AÇMA STİLİ
CommandText :='Select * From TABLO1';
Active :=True;//TABLO AKTİVE EDİLİYOR
end;
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir
Çağrıbey
Üye

veritabanina dişardan parametre alarak baglanma

Mesaj gönderen Çağrıbey »

ilave olarak,
dişardan aldigin parametrelerle de veritabanina bağlanti yapabilirsin..
-- AdoQuery1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+UserSifresi+';Persist Security Info=true;User ID='+LoginAdi+';Initial Catalog=DENEMEVERITABANIADI;Data Source='+Ip_Numarasi+'';
AdoQuery1.LockType :=ltOptimistic;//KAYDET BUTONUNA BASMADIKÇA YAPILAN KAYDI AKTİF YAPMIYOR
AdoQuery1.CursorType :=CtDynamic;
AdoQuery1.Active :=True;
---
bu örnekte bağlanti aninda dışardan verilen bilgilinin aktarıldığı değişkenin bağlantı formülünde kullanilmasi gösteriliyor.. siz de kendi örneğinizde şifrenin dışardan alinip kullanilmasi örneğini uyarlayarak kullanabilirsiniz..
kolay gelsin
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir