paradox * database desktop, autoincrement

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

paradox * database desktop, autoincrement

Mesaj gönderen DotCom »

merhabalar ;

programımda , primary index im autoincrement 1 den başlıyo mesela 10 kayıt yaptım ve daha sonra bu 10 kayıtı sildim. daha sonra yine kaydetmeye kalktıgımda 11 den başlıyor bunu nasıl engelliye bilirim. delphi içinden engellemem şart degil başka bir yerden düzeltebiliyormuyum ? programı teslim edecegim zaman dosyayı sıfırlama gibi ....

Not : ilk başta table ların yeddeeğini almadım yani elimde bozulmuş kayıt girilmiş table lar var onun için bu table lar üzerinede nasıl bir değişiklik yapmalıyım ki yine 1 den başlasın primary index im....

Böyle bir özelliği varsa yardımcı olurmusunuz.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

bence autoincrement olan kısmı iptal et ve kendin bir alan oluşturup delphiden buraya artacak şekilde sayılar girdir.
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

FXERKAN Sanırım soruyu okumadınız ....

Soruda bu işlemi nasıl yapacağımı degil ,

autoincrement alan ları nasıl yeni yaratılmış bir table gibi autoincrement ın verdiği değerleri sıfırlayacağımı sordum sadece. soruyu sonuna kadar okursanız iyi anlıyabilirsiniz. ilgilendiğin için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bu soruyla çok karşılaşıyorum. Bunu yapamazsınız yani autoincrement alanlara müdahele edemezsin 1, bunu yapsan bile başına çok dertler açar 2. Arkadaşlar bu tip güncellemeler yapmak doğru değil. Bu tip alanı güncellediğiniz zaman bir sürü tabloda da gerekli alanları güncellemeniz lazım, yoksa bir sürü sıkıntı çıkar. Primary key olan alanlarınızı güncellemeyin!

Ancak bazı bilgileri sıralı göstermek istiyorsan, FxErkan'ın gösterdiği şekilde yapman lazım.

NOT : Bu arada bize yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara, anlamamışsın vs. gibi ifadeler çok hoş olmuyor, hele karşıdaki doğru anlayıp cevap yazmışsa. Başıma geldiği için biliyorum :) Bunun yerine benim istediğim daha farklı, şöyle şöyle gibi daha kibar bir açıklama yerinde olur.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

eger maksadınız test asamasında programa veriler girip son kullanıcıya gidecek db temiz olsun diyorsanız
o alanı silip yeniden ekleyin
Access te de aynı problemi ben aynı sekilde hallediyordum
meger tum kayıtları silip menuden Database Düzenle ve Onar ı secince kendisi sıfırladı :)paradox icin boyle bir sey varmı yokmu bilmem
belki util32 ile olabilir denemek lazım
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Database Desktop

Mesaj gönderen m_ekici »

Table'i silmeden zor. Table sil veya
Database Desktop'ta Utils bölümünde galiba (delhi yüklü bir bilgisayarda değilim) Empty Table'ı çalıştır
ve bilgileri tekrar aktar.