merhabalar ;
programımda , primary index im autoincrement 1 den başlıyo mesela 10 kayıt yaptım ve daha sonra bu 10 kayıtı sildim. daha sonra yine kaydetmeye kalktıgımda 11 den başlıyor bunu nasıl engelliye bilirim. delphi içinden engellemem şart degil başka bir yerden düzeltebiliyormuyum ? programı teslim edecegim zaman dosyayı sıfırlama gibi ....
Not : ilk başta table ların yeddeeğini almadım yani elimde bozulmuş kayıt girilmiş table lar var onun için bu table lar üzerinede nasıl bir değişiklik yapmalıyım ki yine 1 den başlasın primary index im....
Böyle bir özelliği varsa yardımcı olurmusunuz.
paradox * database desktop, autoincrement
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
bu soruyla çok karşılaşıyorum. Bunu yapamazsınız yani autoincrement alanlara müdahele edemezsin 1, bunu yapsan bile başına çok dertler açar 2. Arkadaşlar bu tip güncellemeler yapmak doğru değil. Bu tip alanı güncellediğiniz zaman bir sürü tabloda da gerekli alanları güncellemeniz lazım, yoksa bir sürü sıkıntı çıkar. Primary key olan alanlarınızı güncellemeyin!
Ancak bazı bilgileri sıralı göstermek istiyorsan, FxErkan'ın gösterdiği şekilde yapman lazım.
NOT : Bu arada bize yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara, anlamamışsın vs. gibi ifadeler çok hoş olmuyor, hele karşıdaki doğru anlayıp cevap yazmışsa. Başıma geldiği için biliyorum
Bunun yerine benim istediğim daha farklı, şöyle şöyle gibi daha kibar bir açıklama yerinde olur.
bu soruyla çok karşılaşıyorum. Bunu yapamazsınız yani autoincrement alanlara müdahele edemezsin 1, bunu yapsan bile başına çok dertler açar 2. Arkadaşlar bu tip güncellemeler yapmak doğru değil. Bu tip alanı güncellediğiniz zaman bir sürü tabloda da gerekli alanları güncellemeniz lazım, yoksa bir sürü sıkıntı çıkar. Primary key olan alanlarınızı güncellemeyin!
Ancak bazı bilgileri sıralı göstermek istiyorsan, FxErkan'ın gösterdiği şekilde yapman lazım.
NOT : Bu arada bize yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara, anlamamışsın vs. gibi ifadeler çok hoş olmuyor, hele karşıdaki doğru anlayıp cevap yazmışsa. Başıma geldiği için biliyorum

eger maksadınız test asamasında programa veriler girip son kullanıcıya gidecek db temiz olsun diyorsanız
o alanı silip yeniden ekleyin
Access te de aynı problemi ben aynı sekilde hallediyordum
meger tum kayıtları silip menuden Database Düzenle ve Onar ı secince kendisi sıfırladı
paradox icin boyle bir sey varmı yokmu bilmem
belki util32 ile olabilir denemek lazım
o alanı silip yeniden ekleyin
Access te de aynı problemi ben aynı sekilde hallediyordum
meger tum kayıtları silip menuden Database Düzenle ve Onar ı secince kendisi sıfırladı

belki util32 ile olabilir denemek lazım
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Database Desktop
Table'i silmeden zor. Table sil veya
Database Desktop'ta Utils bölümünde galiba (delhi yüklü bir bilgisayarda değilim) Empty Table'ı çalıştır
ve bilgileri tekrar aktar.
Database Desktop'ta Utils bölümünde galiba (delhi yüklü bir bilgisayarda değilim) Empty Table'ı çalıştır
ve bilgileri tekrar aktar.