Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
1. Destek veren server yok denecek kadar az. FB ye göre yazdımmı server alternatifim olmuyor kendimi bağlıyorum. (Veya zahmet edip ara bi db bağlantı sınıfı oluşturup cok db destekli halde geliştirmek gerekiyor adodb sınıfı gibi)
2. Web'de ortalama bir sitede trigger veya sp lere pek ihtiyaç duyulmuyor o sebeple mysql in bu alandaki zafiyeti mühim deil, birde transaction kullanmıyorum dolayısıyla myisam tipi kafi geliyor.
Kısacası FB kullanmamam tamamen uygulamayı geliştirdiğim alanla ilgili.
S.A.
Firebird kullanıyorum sebebleri
%25: Orta ölçekli işler için uygun
%75: Burda program fiyatına birde veritabanı maliyeti eklerseniz kimsenin almaya gücünün yeteceğini sanmıyorum.
Yoksa gönlüm Sybaseden yana.(Hiç kullanmadım ama forumda herkez firebird kadar övüyor)
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar
Tabi ki hala Sybase
Evet superco veritabanı maliyetine katlanılabilirse kesinlikle sybase derim... Bunca yıldır sybase kullanıyourm power designer(tasarim araci) + sybase ikilisi ile veritabanı tarafında yapabildiklerimize bazen ben bile inananmıyorum Nasıl oluyor da oluyor diye....