Fast Reportta BDE bağlantısı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Fast Reportta BDE bağlantısı

Mesaj gönderen Yavuz »

Fast Report içine kendi componentlerinden bir BDE Table yerleştirdim ve gerekli bağlantıları yaptıktan sonra preview ile kayıtların listesini görebildim. Ancaaaak. Programı çalıştırdığımda ise 'Class frxBDETable not found' dedi ve program kırıldı. Eksiklik nerede olabilir ?

T e ş e k k ü r l e e e r ...
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

bde iyi bir seçim değil bence SQL server,mysql server,firebird bunları kullanırsan daha rahat edersin diye düşünüyorum
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

frDbDataset bilesenine kendi table yada datasource unu baglayarak kullanmayı dene. rapor bilesenine de frDbDataset i baglayacaksın
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Bu hata epey bir zaman programa ara vermeme sebep oldu. Gülmeyin ama formun üzerine 'frxBDEComponents' adlı bileşeni de koyunca (Allahım neden daha önce denemedim !!!) bir anda problem çözüldü.

Çok teşekkürler ...

FireBird e geçmeye çalışacağım ancak BDE ye alışkanlığım var. Yavaş yavaş artık.

FireBird anladığım kadarıyla BDE ye göre hızlı ve güvenli ama database boyutlarında çok bir değişiklik yapmaz kanaatindeyim doğru mu ? (Ör. ben 5-10 bin civarında küçük resmi database içinde JPEG olarak saklamak durumundayım ve raporlama kısıtlamalrından dolayı bu proje için dosyada tutmayı tercih edemedim bu işlemleri FirdBird için database oluşturarak yapsaydım acaba fazla yer kazanırmıydım onu da merak etmekteyim) Bi de FireBird ün üstesinden gelebilirmiyim bilemiyorum (Bilgi paylaşan tüm arkadaşlara candan teşekkür ederim) linklerden ipuçlarında birşeyler öğrenmye çalışıyorum ama ancak türkçe kaynaklardan istifade edebiliyorum. :cry: Benim kullandığım bir kaç yer var ama bunları madem okudunuz benim göremediğim sizin FB tavsiye ettiğiniz linkleri de burada tavsiye ederseniz çok iyi olur.

İyi Çalışmalar ...
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

resimleri database de saklamasan aslında daha iyi olur dışardaki bi klasörden okutabilrsin
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver