MDB , türkçe karakter içeren kayıtlar bulunmuyor?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

MDB , türkçe karakter içeren kayıtlar bulunmuyor?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

günaydın arkadaşlar ,

ASP ile mdb dosyasını kontrol ediyorum , dosyada sira_no , ilce , ad_soyad şeklinde 3 alan var. ilce alanındaki kayıtlara Yıldırım , Osmangazi , Ertuğrulgazi , Gürsu gibi ilçe isimleri var. arama kısmında ilçeye göre arama yapmaya çalışıyorum kullandığım SQL cümlesi :

Kod: Tümünü seç

SQL="select * from ilanlar where ilce='Yıldırım'         
sorgu sonucunda hiçbir kayıt dönmüyor , veritabanına bağlanma kısmında sorun yok , içerisinde türkçe karakter olmayan kayıtları aradığımda hiçbir sorun yok ,bu durum sadece türkçe karakter içeren kayıtları aradığım zaman oluyor?

ne önerirsiniz ?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Web server ın kullandığı codepage ile mdb ninki birbirinden farklı. Muhtemelen server ı siz değiştiremeyeceğinizden, orada ne ise db yi de ona çevirmelisiniz. Nedeni ise karakter dönüşümleri sırasında özellikle Avrupa dillerinde bulunmayan karakterlerde bu sorunu yaşarsınız. VT lerin client ve server bileşenleri dönüşümleri düzgün yapabilsinler diye aynı dönüşüm tablolarını kullandığından orada sorun çıkmaz ama bu sizin örneğiniz gibi durumlarda sıkışır durum. ı lı kayıtları mdb ye elle girip web sayfasında görüntülediğinizde de biraz tuhaf göründüklerini farkedeceksiniz.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

doganzorlu yazdı:Selam,
lı kayıtları mdb ye elle girip web sayfasında görüntülediğinizde de biraz tuhaf göründüklerini farkedeceksiniz.
bunu denedim , ilçe bilgisi olarak Yıldırım girdim , bu kaydı sira_no alanına göre select yaptığımda "Yıldırım" kelimesi düzgün bir şekilde görüntülendi ^y gibi karakter çıkmadı.

veritabanı kısmındaki codepage'i değiştirmekten kastınız , veritabanına bağlantı yaptığım asp sayfasındaki

Kod: Tümünü seç

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
satırını değiştirmek mi ? veya codepage nasıl değiştirilir?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.