can not retrieve resultset data hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mobilepack
Üye

can not retrieve resultset data hatası

Mesaj gönderen mobilepack »

arkadaşlar böyle bir hata var halledemedim hasta ve muayene iki query
muayene querynin datasource nu hasta query yi tanımladığım zaman daha ben kod yazmadan master/detail yapıyor böyle olunca master dan insert cektiğim zaman detaile access violation hatası veriyor datasource tanımlamasını kaldırıyorum insert kodumu çalıştırdığım zaman can not retrieve resultset data alıyorum yardımlarınızı bekliyorum

Kod: Tümünü seç

begin
     with data.muset do begin
     close;
     sql.clear;
     sql.add('insert into muayene(protokol,adi,soyadi,muayenesira,muayenetar,durum) ');
     sql.add('values ('''+data.hasta.fieldbyname('protokol').AsString+''', ');
     sql.add(' '''+data.hasta.fieldbyname('adi').AsString+''',');
     sql.add(' '''+data.hasta.fieldbyname('soyadi').AsString+ ''', ');
     sql.Add(' '''+data.parametre.fieldbyname('muasira').AsString+''',');
     sql.add('curdate(),0)');
     showmessage(sql.Text);
     execsql;
begin;
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

can not retrieve resultset
türkçe meali, değer kümesi döndürülemedi, yani query bi değer döndüremedi..
hangi veritabanı kullanıyorsun?
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
mobilepack
Üye

hocam mysql aynı kodla başka bir form da işlemi yapıyorum acaba insert ettiğim tablo ile hedef tablo master detail bağlantılı olduğu için olabilir mi
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

bende tam olarak anlamadım hocam :roll:, Master-Detail bağlantıyı kaldırıpbi dene istersen..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
mobilepack
Üye

arkadaşlar şunu farkettim bu hatanın arkasından ilgili insert dilen datayı hedefe iki tane aktardığını gördüm acaba vt ye bağlandığım component te bir bug olabilir mi zeosdbo 6.1.5 stable
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

yazdığın slq kodların sonuna bir de select * from tablo eklersen sorun kalmaz iyi çalışmalar
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Re: can not retrieve resultset data hatası

Mesaj gönderen miskin »

Calisma metodunuz oldukca kirli.
Query biryere bagli iken, sqlTextinizi degistirmeniz oldukca sakat. Benim izledigim yol(tabiki tek dogru degil). Degismeyen gridlere bagli queryleri programlarken yaziyorum ve sql texti hic degistirmiyorum.
Calisma esnasinda Degistiskenligi saglamak icin ayri bir query kullaniyorum. qryKomutlari deyip ona bütün islemleri yaptiriyorum, Ki bu da temiz bir yol degil.
IB nesnelerinde querynin, insert, delete durumlarinda nasil bir rol izlemesi gerektigi verilebiliyor. Onlari ögrenmenizi tavsiye ederim. O üc ´´´tepeden tirnakla hareket etmesi oldukca zoruma gidiyordu ve hatasiz yazana kadar sürekli 5 dakikami yiyordu. Ben parambyname kullanmanizi tavsiye ederim.
Bir de konuyu anlatirken anlasirligina dikkat edelim. Tablo'lardan hangisi master daha cikaramadim, Tablolar galiba birbirlerine dataset üzerinden bagli.
Birde noktamalara dikkat edelim.
mobilepack yazdı:arkadaşlar böyle bir hata var halledemedim hasta ve muayene iki query
muayene querynin datasource nu hasta query yi tanımladığım zaman daha ben kod yazmadan master/detail yapıyor böyle olunca master dan insert cektiğim zaman detaile access violation hatası veriyor datasource tanımlamasını kaldırıyorum insert kodumu çalıştırdığım zaman can not retrieve resultset data alıyorum yardımlarınızı bekliyorum

Kod: Tümünü seç

begin
     with data.muset do begin
     close;
     sql.clear;
     sql.add('insert into muayene(protokol,adi,soyadi,muayenesira,muayenetar,durum) ');
     sql.add('values ('''+data.hasta.fieldbyname('protokol').AsString+''', ');
     sql.add(' '''+data.hasta.fieldbyname('adi').AsString+''',');
     sql.add(' '''+data.hasta.fieldbyname('soyadi').AsString+ ''', ');
     sql.Add(' '''+data.parametre.fieldbyname('muasira').AsString+''',');
     sql.add('curdate(),0)');
     showmessage(sql.Text);
     execsql;
begin;
miskin
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek :)