interbase ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
SpanishCaravan
Üye

interbase ?

Mesaj gönderen SpanishCaravan »

ilkönce bu foruma ilk yazışım herkese merhaba..
ben interbase hakkında pek bilgi sahibi değilim öncelikle.elimde ib'le yapılmış bir database var..fakat ib console'la açtığımda db'zi türkçe karakterler görünmüyor..ben DataPump kullanmadan yazdığım bi programla veri tabanını Access veri tabanı olarak kopyaladım ve bu türkçe karakterleri Excelde bul/değiştir yöntemiyle kolaylıkla düzelttim..fakat bu seferde data typeı Double Precision olarak tanımlanmış iki veri alanındaki verilerin çoğunu görmedi..ayrıca konsolla açtığımda da null olarak gözüküyo bu alanlar..ve Database Managerlada..fakat databasei kullanan başka bi program var elimde o bunları görüyor..DataBase Managerla bu database ReStruct yaptığımda kafam iyice karıştı..benim yazdığım programda gormuyorda onda nasıl görüyor..daha doğrusu ib konsolda bu alanlar null gozukurken bu program nasıl okuyor bu verileri..nerde yanlış yaptım bilmiyorum..ayrıca sonra databasei data pumpla da denedim bu veri alanlarını yine görmedi..
birileri acil yardım ederse sevinirim..
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

isin asli benim kafam da karisti biraz :)

Buna benzer bir sorun bende de olmustu. bde'deki alias'da langdriver ornegin x secili iken girilen kayitlari y sectili oldugunda gorememe ya da tablonun hic acilamamasi gibi sorunlar yasamistim. Belki bu tarz denemelerle bir ipucu yakalayabilirsiniz....
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

BDE'de Alias'lar birbirine girmiş olmasın, onları bir kontrol edin bakalım belki oralarda bir karışıklık olabilir, yani doğru DB'lere mi erişiyorsunuz?

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Bilgiyi hangi veri biçiminden, hangisine çeviriyorsunuz, hangi sorunlarla karşılaşıyorsunuz tam anlayamadım.

Eğer çözümsüz kaldıysanız koynakdan TEXT dosyasına atııp, hedefte bu dosyalardan okuyabilirsinz. Text dosyalarını her adımda kolayca kontrol edebilirsiniz. Tabii Hedefteki Dosya yapılarını bir kez tarif etmeniz gerekiyor.

Kolay Gelsin,
SpanishCaravan
Üye

Mesaj gönderen SpanishCaravan »

arkadaşlar sorunu çözdüm..sorun çok daha farklı bişeydenmiş..gormediği dediğim 2 veri alanını programı yazan hiç kullanmamış..ve o null olan verileri görmesi mantıksızlığı da çözülmüş oldu..aslında bu olay bi şifreleme tekniğiydi galiba biri yazmıştı bu forumda yani hangi alanının hangi veriye ait olduğu belli değil..ama bunu bilinçli yapmamış bendeki programı yazan..exe dosyasından kodları bi resourcehack diye bi programla görünce anladım bende herşeyi.. kusura bakmayın arkadaşlar..