Kusuruma bakmayın uzun bir zaman net problemim vardı malum ADSL ne yaparsın işte Kuri The Lonely Jedi arkadaşım adım adım anlatmamı istedin (diğer arkadaşlarada duyrulur).
Sorunum şuyduki hala çözemedim yaptığım projede bazı pencereler DLL içinde gelir dynamic olarak çağırıyorum tek bir sorunum vardı o zamanlar çağırdığım DLL ler farklı bir uygulama imiş gibi görev çubuğunda görünürdü soğolsun burdan arkadaşlar yardım etti yanılmıyorsam mustafa bey idi farklı biri ise özür dilerim tam olarak hatırlamıyorum run time paketlerini kullan olur dedi kullandım oldu çağırdığım dll ler uygulama içerisinde gelen form gibi görev çubuğunda görünmeyi bıraktı belli bir zaman sonra biraz görsellik katayım dedim ve programın ana formu ekranda fullscreen açılacak şekilde ayarladım dolayısı ile görev çubuğunu göremiyorum artık (kusura bakmayın noktası virgülüne anlatıyorum) Win+D yapınca ekrandakiler görev çubuğunda simgeye dönüşür ya bir baktım benim projemin adı iki tane olmuş ve uygulama içinden çağırdım ister gömülü form olsun ister dynamic DLL olsun açtığım herpencereye görev çubuğunda bir simge oluşuyor işin ilginç tarafı sadece ana formu fullscreen yapmıştım eski haline döndüm ama bir şey değişmedi ve ana formu ilk açtığımda hiç bir form çağımasanda DLL çağırmasanda görev çubuğunda projemden iki tane görünüyor ve bir tanesi uygulamanın adını taşıyan bir dos penceresi bu pencereyi kapatırsan ana pencereyi kapatıyormuş gibi uygulamayı sonlandırıyor bildiğimiz dos penceresi ve kursor ilk satırda yanıp sönüyor aynı şey 98 2000 xp de hepsinde oluyor sebep bilinmiyor (en azından ebn bilmiyorum ) umarımyine karıştırmadım yardım bekliyorum (bu arada run time paketlerinden vaz caydım sonuç negatif)
biraz geç oldu (Kuri The Lonely Jedi kusura bakma)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Selam,
Yaw yanlış anlama ama yazdıklarında noktalama işareti olmadığı ve cümlelerin nerede başlayıp nerede bittiğini anlayamadığım için aslında hala ne istediğini anlayabilmiş değilim.
Ancak çıkardığım kadarı ile DOS Penceresi uygulama ile birlikte belirmekte, sen bu pencereyi kapatırsan uygulama da beraberinde kapanmakta.
Eğer anlatmaya çalıştığın sorun yukarıdaki gibi ise, muhtemelen Projen'de bir bozulma var yada kullandığın bazı 3. Parti bileşenlerde veyahut da Proje ayarlarında bir sorun olması lazım. Yani derleyici ayarları, linker ayarları gibi bir yerlerde bir değişiklik yaptın mı? 3.Parti bileşenler içerisinde Evaluation Copy olanlar var mı? Yada geçici süre ile yükleyip kaldırdığın bir 3.parti bileşen var mıydı? Kullandığın bileşenlerden herhangi birinde DOS modu ile ilgili bir şey var mı? Makinanda hiç virüs kontrolu yaptın mı?
Gibi gibi pek çok noktayı soru cevap şeklinde yanıtlamak gerekiyor. Bunları bir incele veya hatırladığın başka bir şey var ise (normalden farklı olarak son zamanlarda makina üzerinde yaptığın herhangi bir şey) onları test et.
Kolay Gelsin

Ancak çıkardığım kadarı ile DOS Penceresi uygulama ile birlikte belirmekte, sen bu pencereyi kapatırsan uygulama da beraberinde kapanmakta.
Eğer anlatmaya çalıştığın sorun yukarıdaki gibi ise, muhtemelen Projen'de bir bozulma var yada kullandığın bazı 3. Parti bileşenlerde veyahut da Proje ayarlarında bir sorun olması lazım. Yani derleyici ayarları, linker ayarları gibi bir yerlerde bir değişiklik yaptın mı? 3.Parti bileşenler içerisinde Evaluation Copy olanlar var mı? Yada geçici süre ile yükleyip kaldırdığın bir 3.parti bileşen var mıydı? Kullandığın bileşenlerden herhangi birinde DOS modu ile ilgili bir şey var mı? Makinanda hiç virüs kontrolu yaptın mı?
Gibi gibi pek çok noktayı soru cevap şeklinde yanıtlamak gerekiyor. Bunları bir incele veya hatırladığın başka bir şey var ise (normalden farklı olarak son zamanlarda makina üzerinde yaptığın herhangi bir şey) onları test et.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
herşey normal ikende aynı bileşen ve program ayarları geçerli idi bir değişiklik yapmadım ve tek sorun dos pencereside değil aslında bunun yanında normalde projeye dahil olan formlar görev çubuğunda farklı bir projeymiş gibi adı ile birlikte görünüyor yani yanında birde bu var
şimdi yeni birşey daha çıktı önceden olayan ve proje ile aynı ada sahip uzantısı yanılmıyorsam *.rpm olan dosya daha oluşuyor sildiğimde sorun çıkarmıyor ama uygulamanın boyutu 3mb ise bu 7mb falan oluyor en son sildiğimden bu yana bir daha çıkmadı
şimdi yeni birşey daha çıktı önceden olayan ve proje ile aynı ada sahip uzantısı yanılmıyorsam *.rpm olan dosya daha oluşuyor sildiğimde sorun çıkarmıyor ama uygulamanın boyutu 3mb ise bu 7mb falan oluyor en son sildiğimden bu yana bir daha çıkmadı