Merhaba arkadaslar
Ben Apro kullanarak tartım yaptıgım bir teraziden tartım degerini alarak bu degeri tabloma yazmak istiyorum
com baglantısıyla veri alıyorum fakat ben bir tusa bastıgımda veriyi 1 defa almasını istiyorum
asagıdaki kodda surekli veri alıyorum tabi port acıkken veriyi 1 defa nasıl alırım.
Teraziden gelen deger 8 karakter.
procedure TForm1.ApdComPort1TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
var
I : Word;
C : Char;
S : String;
begin
S := '';
for I := 1 to Count do begin // Yakalanan verinin tamamını arka arkaya ekliyor ...
C := ApdComPort1.GetChar;
case C of
#0..#31 : {ekrana bunlar gelmesin} ;
else S := S + C;
end;
end;
Memo1.Text:=memo1.Text+s;
end;
almam gereken
Apro ile comdaki degeri istendiginde alma
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Apro ne bilmiyorum, galiba com dan deger getiren bir nesne.
Getchar la degerleri aldiktan sonra buffer'i bosaltan funktionu bulmak lazim diye düsünüyorum.
Aslinda senin buttonclicke basmadan degerler buffer e girdikten sonra bir event aktivlestirip, o event'i beklemen lazim gibime geliyor. Soru benim icin fazla acik olamdigindan ön tahmin yapiyorum sadece
miskin
Getchar la degerleri aldiktan sonra buffer'i bosaltan funktionu bulmak lazim diye düsünüyorum.
Aslinda senin buttonclicke basmadan degerler buffer e girdikten sonra bir event aktivlestirip, o event'i beklemen lazim gibime geliyor. Soru benim icin fazla acik olamdigindan ön tahmin yapiyorum sadece
miskin