Apro ile comdaki degeri istendiginde alma

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Apro ile comdaki degeri istendiginde alma

Mesaj gönderen dtgb »

Merhaba arkadaslar
Ben Apro kullanarak tartım yaptıgım bir teraziden tartım degerini alarak bu degeri tabloma yazmak istiyorum
com baglantısıyla veri alıyorum fakat ben bir tusa bastıgımda veriyi 1 defa almasını istiyorum
asagıdaki kodda surekli veri alıyorum tabi port acıkken veriyi 1 defa nasıl alırım.
Teraziden gelen deger 8 karakter.

procedure TForm1.ApdComPort1TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
var
I : Word;
C : Char;
S : String;
begin
S := '';
for I := 1 to Count do begin // Yakalanan verinin tamamını arka arkaya ekliyor ...
C := ApdComPort1.GetChar;
case C of
#0..#31 : {ekrana bunlar gelmesin} ;
else S := S + C;
end;
end;
Memo1.Text:=memo1.Text+s;

end;

almam gereken
Kullanıcı avatarı
miskin
Üye

Mesaj gönderen miskin »

Apro ne bilmiyorum, galiba com dan deger getiren bir nesne.
Getchar la degerleri aldiktan sonra buffer'i bosaltan funktionu bulmak lazim diye düsünüyorum.
Aslinda senin buttonclicke basmadan degerler buffer e girdikten sonra bir event aktivlestirip, o event'i beklemen lazim gibime geliyor. Soru benim icin fazla acik olamdigindan ön tahmin yapiyorum sadece

miskin
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Ard arda gelen bilgiyi bölen bir karakter muhakkak vardır. Mesela #32 veya + da olabilir. Bu karakteri tespit ettiğinde string ine yazmaya başlarsın. Karakter bir kez daha geldiğinde, değerin tekrar ettiğini anlar ve string içindeki değerin ile işlemini yaptırırsın.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

bir kere almaktan kasıt sürekli gelen bilgiyi o an için dondurmak diye düşünebilirsin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!