c# da ODBC bağlantısı nasıl yapılır?

C# (C Sharp) veya Java ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
VolVox
Üye

c# da ODBC bağlantısı nasıl yapılır?

Mesaj gönderen VolVox »

C# da MSSQL Server dışındaki veritabanlarına nasıl yapılır.Örneğin MySQL veya FireBird nasıl olur.Yardım ederseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

öncelikle http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... oad_dotnet adresinden Firebird için .Net Data Provider ı download edip kuruyorsun.
Ve komponent paletine sağ tuş Add/Remove Items diyorsun ve
sqlConnection, sqlDataAdapter gibi FireBird için FBConnection, FBDataAdapter vs ekliyorsun ve bu komponentleri kullanarak FB DB ne bağlanıyorsun..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
VolVox
Üye

Mesaj gönderen VolVox »

Abi öncelikle Allah Razı olsun büyük sevap işledin.İnternette bir sürü forum sitesine bunu sormuştum kimse bana bu cevabı veremedi.
Tekrar Allah Razı Olsun.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

ODBC ve OLEDB kullanmalısınız yavaş olsa bile. 1.7a sürümü .NET provider ı Typed DataSet desteklemiyor. Bu ise oldukça performans düşürücü ve üstelik bu nedenle iki ayrı tabloda aynı isimda alan varsa bir formda ikisini de kullanamam gibi bir sonuç doğuruyor. Ben olsam beklerdim 1.7 nin sonraki release inde Typed Dataset destekleyeceklermiş. Dinamik DataSet i otomatik oluşturabilmesi de önemli ama (daha oracle .net provider bunu da yapamıyor ya) dediğim gibi...
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
bilalatac
Üye
İletişim:

proje...

Mesaj gönderen bilalatac »

arkadaşlar bu konu ile ilgili benim sistem analizi ve tasarım dersinde hazırladığım bir projem var... isteyen olursa mail yoluyla kodları yollayabilirim... C# ile access tan oleDB bağlantısı ile veri alışverişi yapan bir telefon rehberi gibi bişe dandik ama en azından mantığı kavrayabiliyorsunuz...