Advantage veritabanı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

ender_arslanturk yazdı:Advantage Veri Tabanı sunucususunun 98 fiyatları ile xp yani nt fiyatları farklıdır. Dolayısı ile 98 den xp ye geçişte sadece geçiş farkı ödenmektedir.
neden işletim sistemi farkından dolayı fiyat farkı vereyimki??...
ender_arslanturk yazdı: Ayrıca, Mernis Projesinde Advantage Database yerine oracle kullanılması doğru birşeydir.
Advantage Vt ile Oracle karşılaştırılamayacağı gibi aynı şekilde Firebird ile Oracle da karşılaştırılmamalıdır.
türkiye distribütörü olan firma oracle ile kıyaslıyordu. hatta hatta oracle'dan üstün olduğunu vurguluyordu. Hey be! Ne günlere kaldık. file based bir vt'yi oracle ile kıyaslıyorlar.

Herneyse, ben adv'den zamanın behrinde türkiyeyer ilk geldiğinde doydum, bi daha da yemek istemiyorum. Yiyene de karışmam.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

csyasar demiş ki:

türkiye distribütörü olan firma oracle ile kıyaslıyordu. hatta hatta oracle'dan üstün olduğunu vurguluyordu. Hey be! Ne günlere kaldık. file based bir vt'yi oracle ile kıyaslıyorlar.

Herneyse, ben adv'den zamanın behrinde türkiyeyer ilk geldiğinde doydum, bi daha da yemek istemiyorum. Yiyene de karışmam
Merhaba

Advantage Database in Türkiye Distribütörü odtü teknokentte Kale Yazılım' dır. Vt seçimi konusunda bireysel anlamda bizzat kendim hem sordum hem de araştırdım. Bu konular, yapılacak projenin büyüklüğüne derinleştirilmiş olup, aynı zamanda da imzamdaki programın üretici tarafından da gerek microsoft türkiye genel müdürlüğü gerek Kale Yazılım gereksede ingiltere ile ciddi çalışmalar yapılmıştır. :!:

Ayrıca değerlendirmelerinizde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Çünkü ;

1. cisi : Vt Türkiye distribütörü kendisini oracle ile hiç kıyaslamadı, kıyaslayamazda ve ayrıca firma kendisi açık kaynak kodlu test programını yazıp, yazılımcıların Veri Tabanı seçimi konusuna da ışık getirmiş oldu. Test programını :wink: http://www.advantageturk.com/GetAds.aspx?ID=70 bu linkten indirebilir ve inceleyebilirsiniz. :wink:

2. cisi : Advantage Veri Tabanı tipleri iki çeşittir. Bunlar XBase tipi ve Advantage Proprietary tipidir. :idea:

3. cüsü : Veri Tabanı yönetimi yazılımcılara da ek özellikler sunmaktadır. İstemci-Sunucu mimaride ağdaki yükün ne kadarı istemcide ne kadar sunucu da kalması gerektiği türkçe kaynak olarakta mevcuttur.

4. cüsü : Windows 98 kullanan veya başka yeni bir sürüme geçen bir kullanıcı, geçerken update parası ödemiyormu ? :!:

Türkçe kaynak linki ise http://www.advantageturk.com/Downloads/ ... Manual.zip bu adrestir. Gerekli açıklamalar " 3-5 " ile " 4-2 " te mevcuttur. Ayrıca http://www.advantageturk.com/TurkishDoc.aspx adrestente ek bilgilere ulaşabilirsiniz.

İsterseniz tekrar belirteyim oracle ile kimse bu konuda yarışmamalıdır, bunu da kimse iddia etmemelidir.

Bu konuyu uzatmanında anlamı yok. Bu konu artık Delphi Türkiye yöneticilerinide benide sizide kasıyor.

Gerekli bilgileri linklerden indirip inceleyebilirsiniz. O da olmadı imzamdaki projede incelenebilir. O da olmadı ender_arslanturk@hotmail.com adresine mail atarsanız ben isteyen herkeze türkçe veya ingilizce döküman, sunum vs. gönderebilirim.

Saygılarımla,
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

kardeş ben bu veritabanını ilk türkiyeye gelip yaygınlaştığı 6.2 sürümünden 7.0'a kadar denedim. üstelik hem delphiturk.com hem de kale'den teknik destek/satıcı bir çok insanla 1 saate uzayan telefo0n görüşmeleri yaptım. 2 defa betasını kargoyla gönderdiler. aygül(?? sanırım) hanım ile çok görüştük. hatta bi ara ankaraya seminerlerine gidiyordum. ama oturup değer verip üzerine yazılım geliştirilemecek kadar vasat bir veritabanıdır.

2.cisi insanların düşünceleri zamanla değişiyor. zamanla oracle ile kıyaslanamayacağının distribütör tarafından anlaşılması büyük ilerleme.

3.cüsü tüm seçenlere başarılar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba

Windows kurulu bilgisayarlarda bulunan bir açık, DOS (Denial of Service) saldırılarına olanak sağlıyor. İlk başta sadece Windows XP SP2 makinelerinde bulduğu bildirilen güvenlik açığı, güvenlik uzmanlarına göre pek çok Windows sürümünü kapsıyor. Güvenlik açığı, Windows makinelerinde kullanılan Remote Desktop Sevice isimli bir uzatan erişim hizmetini sömürüyor. Saldırganlar bu açıktan faydalanarak zaaflı sisteme özel olarak hazırlanmış Remote Desktop Protocol (RDP) istekleri gönderiyor ve DOS saldırısı düzenleyebiliyor. Böyle bir eylem sonucunda saldırıya uğrayanbilgisayar İnternet'e bağlanamıyor veya hizmet dışı kalabiliyor.

Microsoft Mayıs ayından bu yana güvenlik tavsiyesi hizmeti sunuyor. Bu hizmet kullanıcıları yeni keşfedilen güvenlik açıkları hakkında uyarırken gerekli yama çıkana kadar alınabilecek önlemler konusunda kullanıcıları bilgilendiriyor. Microsoft'un güvenlik tavsiyesi hizmeti, kullanıcılara, gerekli yama çıkana dek Remote Desktop hizmetini devre dışı bırakmalarını veya güvenlik duvarı aracılığıyla 3389 portunu bağlantı isteklerini kabul etmemek üzere engellemelerini tavsiye ediyor.

Açık, pek çok Windows sürümünde bulunuyor
Microsoft, güvenlik açığını güvenlik tavsiyesi hizmeti aracılığıyla duyurmuştu. Hizmet tarafından yapılan ilk açıklamada zaaflı sistemin sadece Hizmet Paketi 2 (SP2) yüklü Windows XP makineleri olduğunu duyurmuştu. Fakat şimdilerde güvenlik uzmanları, güvenlik açığının Windows XP SP2'nin yanı sıra Windows 2000, Windows XP SP1, Windows XP Professional, Windows Server 2003, Windows Server 2003 SP1 ve Windows Server x64 makinelerinin dahil olduğu tüm güncel Windows sürümlerinde bulunduğunu bildiriyorlar.

Öte yandan, Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre güvenlik açığını sömüren saldırganlar DOS saldırılarından öteye gidemiyor. Açıklamada, saldırganların sadece bilgisayarı kullanılamaz veya bazı fonksiyonlarını çalışamaz hale getiren DOS saldırıları düzenleyebileceğini; bilgi elde etmek veya bilgisayara zarar vermekle sonuçlanabilecek bir sistem kontrolünü ele geçirme eyleminin söz konusu olmadığı belirtildi.
(Hürriyetim)

Bu gün bile günümüzde ki dünyanın yazılım devinin hataları olabiliyorsa, diğerlerinin de neden olmasın ki, birde bazı yazılımda hatalar vardır. Bazı yazılımda eksiklikler vardır.

Bir ürünün yeni versiyonu çıkartılıyorsa eksiklikleri ve hataları giderildiği içindir. Ben 1987 yılından itibaren bilgisayar ve donanım işi yapıyorum. Çaycıydım çırak oldum, çıraktım usta oldum, ustaydım üstad, üstaddım patron oldum.....

Bir işin yapılması tecrübeyle güzeldir. Sonuçta ortak platform gibi yerlerde kullanılan bir ürünün eskisi anlatılmamalıdır. Ankarada distribitör firma yeni ürününü kurulumunu yaparken bile giderilen eksikliklerin listesi yapılmış.... Ben sadece deneyimimi ve tecrübemi aktardım. Aktarırken aslında taraf tutmuş gibi oluyorum fakat buna taraf denmez, dobra olmak denir. Ayrıca ;

1. cisi : Oracle ile karşılaştırma yapmama rağmen sanki oracle ile advantageyi karşılaştırmışım gibi anlamanıza anlam veremedim. :!:

2. cisi : Vurgulamış olduğum Vt için distribitör tarafından kendilerinin iyi olduğuna dair bir açıklama veya yayın yoktur. :!: Ankara ile şahsen temaslarımda bile aynı soruyu değişik yollardan sormama rağmen biz oracle dan iyiyiz diye bir kelime bile alamadım. :?: Aldığım hep şu oldu. Açık kaynak kodlu test programımız var Lütfen onunla test ediniz. Yani kimin iyi olduğu konusunu yazılımcılara bıraktılar. :D Ben burda yazıyorum kendi testlerimde oracle daha iyi çıktı. Eğer aksi ediliyor ise bence edilmemelidir. :wink:

Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diler, Saygılar sunarım ....
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

o yazılım deviyim diyor, çünki gerçekten de yazılım devi. diğeri ise vt de üstünüm diyor ama değil.

sonuç olarak şimdi sen işlerini kaydırmışsın advye. diyorsun ki adv stabil, güzel. ben kötü deyince haliyle koruma içgüdüsüyle yaklaşıyorsun olaya.

aslında bir anlamda doğru yapıyorsun. çünki şimdi sende firebird çok vasat desen ben de aynı şekilde hayır derim.

ben bildiklerimi gördüklerimi yazdım. zamanın behrinde adv yüzünden büyük sıkıntı yaşadım. özellikle ağdaki replikasyon konusunda. ben memnun kalmadım. şu anda da vt tavsiyesi isteyenlere firebird, sybase, ms sql ve oracle tavsiyesinde bulunuyorum. adv yi 6,2 versiyon ve 7.0 da denedim. kimbilir belki 8,0 verrsiyonda firebird den daha başarılı olur ve biz de ona geçeriz.

programlama dünyasında pek temeller yerinden oynamaz ama neyin ne olacağı da hiç belli olmaz. daha dün visual studio 6 'yı beğenmezken bugün vs.net ile asp.net kullanıyorum.

yine dün php diye diretiyordum. bugün asp.net le hız, stabilite ve web programcılığının tasarım & programlama açısından formlara çok benzetilmesinin kolaylığından faydalanıyorum.

tekrar yazıyorum. neyin ne olacağı hiç belli olmaz ama adv şu an için bana göre vasat.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba

Sevgili yaşar yine bir noktada buluşamıyoruz. Öncelikle benim mesajımı bir kere daha oku. Tavsiyelerini verirken biraz daha dikkatli ol. Birimimizde MS Türkiye Genel Müdürünün, Oracle Türkiyenin, Kale Yazılımın, vs. nin ses kayıtları var. Ben yazdığımdan eminim ayrıca bu işi artık uzatmanın anlamı yok. Sadece bir önceki mesajımı yeniden okumanı isterim. Benim yazdığımla senin yazdığın farklı....

Ayrıca oracle kullanacak bir yazılımcının projeside büyük olur. Çünkü parasıda büyük. Büyük yazılımlar da ise fazla sorulmaz hususiyet yapmayı gerektirirse yapılır.

Düşmeyen bir Allah ' tır.

Saygılar sunarım...
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

:D

genele yauydım meseleyi.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Evet Ortak noktada buluşabildik nihayet :D