MS SQL server'da tabloları yedekleme

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
senerelmas
Üye

MS SQL server'da tabloları yedekleme

Mesaj gönderen senerelmas »

merhaba arkadaşlar

ben mssql de di bir database den istenilen tabloları sadece tabloları yedeklemek istiyorum ve gerektiğinde tekrar geri yüklemek nasıl yapabilirm yardımcı olursanız sevinirim..

Şimdiden t.ş.k
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

bildiğim kadarı ile böyle bir yöntem yok ama sen farklı bir veritabanı oluşturarak (örneğin access, yada paradox vs) istediğin tabloları oraya kayıt edebilirsin, sonrada geri alırsın. birde forum kurallarına bi gözat istersen.
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

ancak tabloları export yaparak bu istediğini yapabilrsin başka türlü yedekleme mümkün olmaz komple database yedeklemesi yapabilrsin
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

lütfen forum kurallarını okuyup, uyalım!

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Doğrudan yapma yöntemi yok. Bunun yerine alternatif yöntemler yapabilirsiniz. Şöyle ki,

1. Backup alırken Database Differential'ı seçerek, sadece değişiklikleri backuplayabilirsiniz.

2. Yöntem ise, bir başka DB create edin, ardından bir tane DTS ile Table'ları ana DB'den alıp sizin oluşturduğunuz yeni DB'ye atan bir DTS paket hazırlayın. Daha sonra bunu takvimleyin. Örneğin Her gün saat 21:00'de bu işlemi yapsın. Yeni DB'ye bir Backup kuralı oluşturun ve her gün saat 22:00'de backupını alsın. Böylelikle hergün saat 21:00'de Ana DB'den kopya DB'ye Tablolar DTS ile atılacaktır. Daha sonra saat 22:00'de ise, kopya DB'nin Backup'ı alınacaktır. Sonuç olarak sizin işini hallolmuş olur.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

bence de güzel bir yönetem mantıklı
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver