Arkadaşlar Firebird databasede Double tipinde 4 ADet alanım var.Bunlar Para değeri tutuyorlar.Fields editörden seçerek bu 4 alanın tümünüde Currency=True yaptım.Ancak datasetin post işlemi sırasında bu alanlardan birisi için "100,00 TL is not valid float point for field 'SATISFIYATI' hatası verityor.Yani alan tipi double.Ama ben bunu fields editörden currency yapmışım.Ve bu alanın bağlı olduğu dbeditin içine XXX,XX TL gibi bir ifade yazılınca bu ifadenin float bir değer olmadığı hatasını veriyor.Ancak diğer 3 alndadabenzer ifadeler yazdığı halde mesela birinde 10,00 TL diğerinde 5,00 TL yazarken sadece SATISFIYATI fieldinde hata veriyor anlamadım.Yani alan tipleri aynı-Yazılan veriler aynı tip veri-Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.Kolay gelsin.
Arkadaşlar teşekkürler.DisplayFormatına 0.00 yazdım sorun yok.Çalışıyor.Ama bunun tip hatasına ne gibi bir faydası oldu anlayamadım.Yani tipi değiştirmedik.Yanlız ekranda o dbedite TL olarak yazılmıyor.Mesela ben 100 yazıp editten çıkınca o 100,00 TL oluyordu.Şimdi sadece 100,00 oluyor.Acaba bunu 100,00 TL olarak göstermemiz için anladığım kadarıyla display formata 0.00 TL yazmalıyız.Ama bunu windowsun seçili parabirimi olarak uygulamak için ne yapmalıyız.Herkese kolay gelsin.
Table iken mause ile sağ tıklayın fieldseditorden hangi alanın mesela borçlu diyeli eğer o alanın windowsun kendi para birimini almasını istiyosan borçlu seçili iken properties bölümünde currency true yapmanız yeterli kolay gelsin