database sekronize

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

database sekronize

Mesaj gönderen musti »

Merhaba arkadaslar
İki farkı yerde (iki farki şirkette orneğin yada iki farklı ilde) database miz var yaklasik 30 tablemiz var. amacım bir yerde yapılan degisikliğin bir sektonize diger yere aktarılması hangi table deki hangi kayıtlar degismisse otomatik guncellesin yani iki databedeki table lerin bilgileri ayni olsun.

Tesekkur ederim
Kullanıcı avatarı
Karinca
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Karinca »

Hocam İBEvent Bileşenine bi bak. Event Yakalama olayı ile yapabileceğimizi duymuştum. Birde ikinci Çözüm bir buton koyarsın İBDatabase yi kapatıp açarsın, Table yenilenmiş olur.

Büyük Projelerde 2. olay(Yenile gibi bi buton) daha çok kullanılıyo diye Dedemden :) ;) duymuştum. Sen de dene bi, Ama önce Formda bi ara olurmu ? ;)

Selamlar...
cihana hakan olmak bir kuru kavga imiş
bir mürşide bende olmak cümleden evla imiş
h.z. Fatih

Resim
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

sanırım yanlıs anlatttım.
Dusunun soyle birsey olsun bid databaseniz var iş yerinde onu kopyalıyorsun notebook eve gidiyorsunuz bir hafta kadar çalışıyorsunuz ve geri donuyorsunuz iş yerine tabi bu arada iş yerinizde de bilgiler girilmiş oluyor siz son bilgileri guncellemek istiyoyorsunuz bunu nasıl yaparız.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

istediğiniz REPLICATION olayı

burada interbase için anlatılıyor :
http://bdn.borland.com/article/0,1410,27144,00.html
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Bu arada vertabanınız nedir?
Sybase ve Oracle gibi vt lerde bu tür işlemleri kendisi yapıyormuş diye duymuştum
(bundan tam emin değilim)
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

veri tabanımız interbase / Firebird
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
biraz uğraştıracak bir yöntem ama
tablonuza falzdan iki alan ekleyin.

degistirilmetarihi
gonderidi

tabloda bir kayıt değiştiği zaman degistirilmetarihi adli alanı ve gonderildi alanlarını set edersiniz.
ınsert ve update işlemleri için gönderildi alanına ayrı değerler verirsiniz.
yazacağınız bir birleştirme programı ile kaynak vt den kayıtları okur alanlara göre insert veya update işlemini yaparsınız.

söyelediğim gibi biraz zahmetli bir yol
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

ve aleykum selam
su an oyle bir yontem kullanıyorum , ama bu is dediginiz gibi biraz zahmetli ve her table eklendimi bunuda guncellemek gerekiyor. direk database in yapacagını tahmin ediyorum.

bu replication olayını inceleyecem insallah

tesekkur ederim
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Interbase i bilmiyorum ancak access de böyle bir özellik var.Ben daha önce hiç kullanmadım ancak kullanan birini biliyorum.Ancak bana böyle bir yöntem sıcak gelmiyor.

Artık internet imkanları gelişti ve ucuzladı.Hal böyle iken en temiz yöntemi interneti kullanarak sağlıklı bir şekilde veri girilmesini sağlıyabilirsin.

Bence bu replication sistminin açmazları var.Örneğin bir cari hesap düşünün ben açtım programdan bu cari hesaba yüzlerce cari hareket girişi yaptım.Diğer adam da bu cari hesap kartını sildi.Şimdi bu replication işleminde ne yapması kime güvenmesi gerekiyor?Sağa sola veri yığma iyi yöntem değil....