Delphi'de Wordpad hazırlıyorum.Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi'de Wordpad hazırlıyorum.Yardım
merhabalar. şuan bir delphi projesi yapıyorum. projemin adı wordpad. herşeyini yaptım fakat takıldığım üç sorun var. bunlar hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim. birincisi baskı önizlemeyi delphide nasıl yapabilirim. richeditin içindekileri baskı önizlemeye aktaramıyorum.bunu Qreport ile denedim fakat yapamadım. ikincisi geri alma işlemini sadece bir kereye mahsus olmak üzere yaptırabilyorum. bunu da dizi kullanarak yapmaya çalıştım ama olmuyor. üçüncüsüde belgeme cetvel nasıl ekleyebilirim. bu konularda bana yardımcı olursanız inanın ki çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Baskı önizleme için quick report içine koyduğunuz TQRRichText bileşeninin ParentRichEdit 'i olarak kullandığınız RichEdit'i seçerseniz işinizi görür sanıyorum....
Geri alma işinde sorunu daha net izah edebilirseniz belk yardımcı olunabilir.
cetveli de bir dikdortgen içine dikey ufak cizgiler ve rakamlar koymak sureti ile yapılıp mouse hareketine göre dikdortgen içinde hareket edecek bir başka çizgi (Tshape) ile halledebilirsiniz.
Tabi bunlar bu işi kendizin yapması gerektiği durumu için geçerli. Eğer tek amaç çalışan bir wordpad ise bunu yapacak bir sürü component bulunabilir....
Geri alma işinde sorunu daha net izah edebilirseniz belk yardımcı olunabilir.
cetveli de bir dikdortgen içine dikey ufak cizgiler ve rakamlar koymak sureti ile yapılıp mouse hareketine göre dikdortgen içinde hareket edecek bir başka çizgi (Tshape) ile halledebilirsiniz.
Tabi bunlar bu işi kendizin yapması gerektiği durumu için geçerli. Eğer tek amaç çalışan bir wordpad ise bunu yapacak bir sürü component bulunabilir....
Undo ve Redo işlemleri için TList kullanmaya çalış. TMemo gibi birşey kullanıyorsan sadece 1 kez undo yapabilirsin. windows kendisi buna izin veriyor.
Benim sana tavsiyem wptools kullan herşey var onda
kolay gele
Benim sana tavsiyem wptools kullan herşey var onda
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!