dreamweaver da asp kullanımı

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
coskun
Üye

dreamweaver da asp kullanımı

Mesaj gönderen coskun »

tüm delphiturkiye üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim.

benim yapmak daha doğrusu öğrenmeyi istediğim bir şey var. dreamveawer da sayufayı hazırlayabiliyorum. ama öğrenmek istediğim firebird kullanılarak hazırlanan bir veritanına dreamweaver kullanılarak asp ile beraber verilerine ulaşmak ve onlarla ilgili işlemler yapmak istiyorum. bu veritabanını dreamveawer da nasıl kullanırım. asp ile birlikte bu veritabanında nasıl işlemler yaparım bu konuda yardım cı olursanız veya önerileriniz olursa sevinirim. şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selam ,

asp ile firebird veritabanı bağlantılarını incelemeni tavsiye ederim. asp ile genelde access dosyaları üzerinde işlem yapan uygulamalara rastladım.

asp ile veritabanına bağlanırken ADO nesnesi kullanılıyor , bu bileşenin özelliklerini ve çalışmasına incelersen veritabanları üzerinde kolayca işlem yapabilirsin.
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
coskun
Üye

Mesaj gönderen coskun »

merhaba hocam. anladım access da hazırladım diyelimki veya ado bileşenlerini kullanarak hazırladım. peki hocam ben bunu yani bu veritabanı dosyalarını dreamveawer da nasıl acıcam onların fieldlarını nasıl görücem. dreamveawer da text bileşenleri kullanmak için bu alanlara ihtiyacım olacak denemelerim oldu ama ben bu veritabanına ulaşamadım bir türlü
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

veritabanında çektiğin veriler değişkenlerde saklanır , sen de onları input text ya da textarea ya atarsın , istediğin işlemleri gerçekleştirirsin.
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
FireBird ODBC sürücülerini yüklersen ASP ile ADO kullanrak çok rahat bir şekilde Firebird yada ODBC sürücüsüne sahip olan herhangi bir başka veritabanına bağlanabilir istediğin işlemi gerçekleştirebilirsin.
Kolay Gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
coskun
Üye

Mesaj gönderen coskun »

kafamı kurcalayan nokta ben de su. dreamveawer da databases sekmesinde bulunan olayları bir tablonun alanlarına buradan nasıl ulaşabilirim. yani asp vb script bölümlerinden. ben burada access de hazırladığım bir veritabanına bu bölümü kullanarak bağlanamadım. bu konuda nasıl bana yardımcı olabilirsiniz.