S.A
Delphi 7 + access kullanarak ufak bir program geliştirdim.
Delphide QuantumGrid5 + dxbutton + ADO connection componentlerini kullanarak yaptığım proje farklı bir xp makinada çalışmıyor.
Ancak 98 kurulu makinada sorunsuz çalışıyor.
Ben programı D7 ile xp altında geliştirdim.
Ancak bugün programı win 2003 server da denedim onda sorun olmadı.
Ama win 2003 server olan makinada da delphi kurulu.
Exe'in verdiği hata ' Bu program geçersiz bir hata yürüttü kapatılacak' şeklinde.
Buan benzer bir soru sorulmuştu heralde tam hatırlamıyorum. Acaba kullananmam gereken dll lermi var.
Bu sorunu bende yaşamıştım anladığım kadarıyla bu soruna neden olan şey herkesin makinasına kurmak için can attığı Service Pack 2. Sana tavsiyem bilgisayarına bırak service pack'i kurmayı ismini dahi bilgisayarına sokma. Yaptığın projeni Service Pack yüklü olmayan bir makinada derlemeyi denene umarım sende benim gibi bu beladan kurtulursun.
ben ce hata aldığın bilgisayar da veritabanı ile ilgili bir sorunun bana kalırsa.
access da hazırladım demişsin. ben ce o veritabaına uygun dosyaları o bilgisayara aktarman
Çalıştırmak istediğin bilgisayarda Mdac (Microsoft Data Access Components) olmak zorunda.Eğer bilgisayarda Access yüklü ise bu zaten yüklü demektir.Eğer Office yoksa mdac ı internetten indirip kur.
MDAC yüklü olmasa en azından ekrana bir hata verir diye düşünüyorum.
daha önce böyle bir olay başıma gelmişti.
Makinada access yüklü olmasada sorunsuz çalışması lazım. Ben olayın sp den kaynaklandığını düşünüyorum eğer ondansa herhangi bir güvenlik ayarı varmıdır.
Programın başında try except arasına aldığın hata döndürmeyen fakat sisteme özgü fatal hatalara yol açan kodlar da var olabilir.Bir de onu gözden geçirmeyi dene.