Query Field 'ALANADI' not found

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

Fahrettin Abi cahilliğimi bağışlayın çok uğraştım ama SQL'i çalıştıracak bir yer bulşamadım bu arada bu da bir yeni başlık konusu olabilir :-) tabloların bulunduğu dizinin boyutu çok büyük değil zipli hali sadece 13 KB mailinize gönderiyorum.
Saygılarımla...
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

Abi tamam SQL Explorer'dan çalıştırabildim sonunda ve durum çubuğunda "4 rows were affected" diye bir mesaj çıktı. Ama Delphi'de aldığım hata mesajı değişti artık:
[Error creating cursor handle] hatası alıyorum. Bu da bir gelişmedir bir bakıma değil mi? :D
Borland'ın sitesine baktım çözüm olarak "Do not Fill a Query->SQL in the OnOpen Event" gibi bir cümle yazmışlar ben bundan "sorguyu OnOpen olayına doldurmayın " gibi bir anlam çıkardım ama bun ne anlama geldiğini anlayamadım. Amma anlayışsız bi adamım heralde :-)
Tamam Abi onu da çözdüm forumda arama yapınca buldum daha önce de aynı konu tartışılmış ben
Query1.ExecSQL;
yazacağıma
query.Open; yazmışım bu şeklilde düzeltince herhangi bir hata vermedi fakat kodu çalıştırdığımda ANATABLO' yu kendi kendisine kapatıyor.
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

problemin çözüldüğüne sevindim. Malesef ben ancak e-mailini alabilme ve foruma girebilme imkanı buldum.

Calistirdiginiz sql kodu butun isi veritabanı tarafinda yaptigi icin tabloyu kapatmak gibi bir etkisi olmaması gerekir. Muhtemelen tablonun kapanmasına neden olan bir kod olabilir gozden kacan....
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

Fahrettin Abi ve ilgi ve yardımlarını esirgemeyen diğer forum üyeleri herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Abi dediğiniz gibi kodu kontrol ettim ve gözden kaçan birşey olmadığını farkettim ama [Query.ExecSQL] satırından sonra kodun sonuna aşağıdaki kod bloğunu ekleyince sorunum çözüldü.

Kod: Tümünü seç

Query.Close;
Query.SQL.Clear;
Query.SQL.Add('SELECT * FROM ANATABLO');
Query.Open;
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

o zaman belki de bir kod ilgili Query componentinin SQL'ini siliyordu vey kapatiyordu... Sonucta çözülmesi güzel tabi ki....