IBDatabaseINI

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

IBDatabaseINI

Mesaj gönderen Fatih! »

IBDatabaseINI

Bu Bileşen IBDatabaseye atacağınız Kullanıcı adı, şifre, Veritabanı yolu gibi Bilgileri bir ini dosyasına kaydederek daha sonra zahmetsizce bu bilgileri IBDatabaseye yazmanızı sağlar. İni dosyasına kaydetmeden önce Bileşenin özelliklerine gerekli bilgileri atamalısınız. Bu Özelliklere Tasarım zamanında atama yapabileceğiniz gibi, Çalışma zamanında da atayabilirsiniz. Şimdi bu özellikleri görelim.

CharacterSet > Karakter Setini Yazın. Türkçe İçin WIN1254

Database > IBDatabase Bileşeninizi Gösterin

DatabaseNsame > Veritabanı Yolu Ve Adı

FileName > Ini Dosyasının Yolu Ve Adı

UserName > Kullanıcı Adı

Password > Şifre

Bu Ayarları Yaptıktan sonra Bileşeni Sağ Tıklayıp Write to INI tıklarsanız ini dosyası belirttiğiniz yerde kaydedilmiş olacaktır.

Çalışma zamanında aşağıdaki şekilde INI Dosyasını kaydedebilirsiniz. Tabii ki yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra.

Kod: Tümünü seç

IBDatabaseINI1.ReadFromDatabase;

IBDatabaseINI1.SaveToINI;

İni dosyası aşağıdaki şekilde bilgiyiö saklayacaktır.

[Database Settings]

database=C:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\examples\EMPLOYEE.FDB

user_name=SYSDBA

password=masterkey

sql_role=

lc_ctype=WIN1254

Veritabanına Bağlanmak için ise aşağıdaki kodu kullanıyoruz

Try

IBDatabaseINI1.ReadFromINI; //Ini dosyasından oku

IBDatabaseINI1.WriteToDatabase(IBDatabase1);  //Ini dosyasından okunan bilgiyi IBDatabase1'e ata

IBDatabase1.Connected:=True; // Veritabanına Bağlan

Except // Veritabanına Bağlanamadıysa (ini dosyası silinmiş veya şifre yanlış olabilir) şifre formunu göster

SifreFormu.ShowModal;

End;
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Sy FAOsoft yazdığınız makaller konusunda çok teşekkür ediyorum sizden çok şey öğrendik.Sağolasın

Delphi7 ve firebird kullanıyorum ve projemi ağda çalıştırmak istiyorum anamakinanın adı üzerinde server makinalrın çalışmasını istiyorum.Bunu şu an yapabiliyorum ama bu ayarı elle yapabiliyorum bunla ilgili konu ini dosyası hazırlamak ve buradan bilgi alarak IBDatabase bağlantısını yapmak istiyorum.Bahsettiğiniz IBDatabaseINI bileşeni standart bir bileşenmi ben bulamıyorum bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.