Mssql ile multi user program

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
hcr
Üye

Mssql ile multi user program

Mesaj gönderen hcr »

herkese merhaba,

(bu forumdan çok şey öğrendiğim için herkese önce teşekkür edyim)

ve bir sorum var:
mssql ve SQL Server Access componentleri kullanılan bir programda veri tabanındaki değişikliğin anında tüm kullanıcılara yansıtılması mümkün müdr?

yani:

-MSTable adlı bir bileşen var ama yanlış anlamadıysam bu bde'de ki ttable ile aynı şekilde çalışmıyor çünkü paradox'ta aynı tabloyu aktif bir şekilde kullanan kullanıclardan biri değişiklik yaptığında bu diğer kullanıcıların TTable'larına yansıtılıyor.. MsTable ya da MsConnection ile de bu tarz bir şey sağlamak mümkün mü?

ya da

-Firebird'de event trigger'ı ile diğer kullanıcıların değişikliği anlayıp refresh yapması sağlanıyor. acaba mssql de de bu tarz bi event yakalayabilen component var mı?

Benim sorum veri tabanındaki değşiklik sırasında bi dosyanın ya da veri tabanı alanının set edilip, program tarafından da bir timerla sürekli bu alanın kontrolü ile post işlemini yakalamak değil.. bunların dışında bir yolunun olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Var mı:?:
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

walla timer a bi refresh komutu yaz diyecem ama ado da refrsh komutu çalışmıyor(ayrıca olsa bile sorun çıkarma olasılığı var yani en azından ben öyle düşünüyorum) table ları açıp kapatmayla sağlıyorum refreshi eğer bunu sağlayacak bir kompanent yada kod varsa benimde çok işime yarar
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

emrahkaraarslan yazdı:walla timer a bi refresh komutu yaz diyecem ama ado da refrsh komutu çalışmıyor
adodataset1.requery();

methodu işinizi görecektir.
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

ya tamam bu refresh yapacak ama eş zamanlı yapması lazım yani her bilgisayarda program açıkken birinden yapılan değişiklik anında diğerlerinde gözükecek ayrıca bu sanrırım sadece querry kullandığımızda çalışıyor kullanmadığımız zamanda çalışıyormu :?:
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen osmantaskiran »

Soru soranın istediği tarzda işlem yaptırabilmeyi şuana kadar bende hep istedim ama bu mümkün değil igbi görünüyor. Ado da requery SDAC componentlerinde de refresh ile tablonun yada query inin son halini alıyorsunuz ama sadece bu komutları çalıştırdığınız zaman yapabilirsiniz bunu.
IMKB gibi verilerin sürekli değiştiği ortamlarda program yazmış arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler belki.
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

ben bunun yapılamayacak olduğunu sanmıyorum inşallah bilen birileri bu mesajı okur