Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere 3 tane sorum olacak,
1-Acaba C++ Builder ile büyük bir database application'u yapmak istiyorum ama trigger kullanmadan yazmaya çalışmak sizce aptallıkmı ?
2-Yapmak istediğim application belli bir database ile bağımlı çalışmasını istemiyorum. yani ODBC sürücüsü bulunan her database ile hemen calışmasını istiyorum. bundan dolayı acaba oluşturduğum trigger kodları her database de değişirmi yoksa bu trigger kodları sql gibi standartmıdır ?
3-Elinizde basit bir trigger ve C++ Builder ile kullanımını açıklayan veya gösteren bir örnek varmı ?
Herkese teşekkürler
Mesut
Trigger kullanımı ile ilgili
-
- Üye
1. Trigger ve Stored Procedure veritabanının gücünü ve desteklediği özellikleri sonuna kadar kullanmak için olmazsa olmaz lardandır.
2. Programı veritabanından bağımsız düşünebilirsin fakat her veritabanı nin desteklediği SQL komut seti birbirinden az çok farklı olur..
3.

2. Programı veritabanından bağımsız düşünebilirsin fakat her veritabanı nin desteklediği SQL komut seti birbirinden az çok farklı olur..

3.

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Kıdemli Üye
1.Trigger ve sp sana kolaylık sağlarken veri bütünlüğünü ve işlem hızını artırır.Tabiki kullanmak zorunda değilsin.
2.Eğer bir veri tabanı tasarım aracı kullanırsan (bkz.Seminerler,Erwin,Sybase Powerdesigner) programını her türlü veri tabanına entegre edebilirsin.
Ancak bu çok fazla aranacak bi özellik değil.İlk başta kulağa hoş geliyor ancak daha sonra tek bir veri tabanı ile hatasız çalışması senin için çok daha sevindirici olacak.O yüzden programın veri yüküne göre uygun bir veri tabanı seç ve onunla devam et.
2.Eğer bir veri tabanı tasarım aracı kullanırsan (bkz.Seminerler,Erwin,Sybase Powerdesigner) programını her türlü veri tabanına entegre edebilirsin.
Ancak bu çok fazla aranacak bi özellik değil.İlk başta kulağa hoş geliyor ancak daha sonra tek bir veri tabanı ile hatasız çalışması senin için çok daha sevindirici olacak.O yüzden programın veri yüküne göre uygun bir veri tabanı seç ve onunla devam et.