xp'de çalışan exe win98 de çalışmıyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

xp'de çalışan exe win98 de çalışmıyor

Mesaj gönderen tsamim »

arkadaşlar merhaba benim sorunum şöyle yardımcı olursanız sevinirim;

delphi7 firebird 1.5 kullanıyorum çalıştığım makinada çalışan exe (win xp)
ve data erişimlerimde ib bileşenlerini kullanıyorum,ayrıca database'imin yeri sabit olarak datamodule ibdatabase nesnesinde tanımlı
windows 98 yüklü ve bde ve delphi kurulu olmayan diğer makinada çalışmıyor.

hata :runtime error 216 at 00403686

Bu konuda yaptığım araştırmalarda firebird için bde kurulumu gerekmediği gibi bir cümle gördüm o yüzdem bde kurulumu araştırmasına girmedim.

bununla ilgili bir sorunum daha oldu exe'yi küçültmek için project+options+packages deki build with runtime packages seçtiğimde exe'yi başka bir yerde çalıştırdığımda bpl'leri bulamıyor programımın kullandığı bpl'leri ve pathlerini nerden bulabilirim saygılarımla.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Umarım çok yakında benimde sizlere faydam dokunabilmesi dileğiyle.
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

selam,
FireBrid için BDE gerekmiyor benim bildiğim. Yani sadece FB kurulu olsa yeterli. Bunun yanında bu tip sorunlar konuşuldu zaman zaman arama yapıp bulursanız belki fikir verebilir.
Ayrıca XP bileşenleri veya görsellik (skin gibi) kullandıysanız bu da 98 de problem olabilir. 98 yüklü makinada derleyip denemenizi ve denemenizi tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

build with runtime packages seçeniğinin hemen altındaki edit tekiler bpl ler exe ye gömülü bpl leri gösterir.
vcl;rtl;vclx;indy;inet;xmlrtl;
bu bpl ler genellikle, Delphi\Bin dizininde bulunur..
ayrıca kullandığın extra komponentlerin bpl dosyaları komponet ile aynı dizininde bulunur..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Bpl dosylarını system32 altına atmanız gerekir diye biliyorum ben yapıyorum ve sorunsuz..ama diğer hata için 98 de çalışmama konusu çok kere tartışıldı.muhtemelen özel bir bileşen vs. kullanmışsanız ondan kaynaklanıyor olabilir.kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

Mesaj gönderen tsamim »

aırkadaşlar iliginiz için teşekkürler ;

bpl konusunu exe'yi küçültmek için bpl'leri ayırmamaya karar verdim güncellemeler için diğer sıkıştırma programlarını kullanmak daha iyi olacak yoksa çok sorun olacak gibi göründü bu yüzden bpl sorunum çözülmüş oldu.

Yalnız 98 de çalışmaması hakkında fikirleriniz varsa sevinirim.
Uğur1982
Üye

Mesaj gönderen Uğur1982 »

merhaba;
sıkıştırma programları hakkında güzel bir kaynak;
viewtopic.php?t=6914&highlight=boyutu
merginli
Üye

Mesaj gönderen merginli »

Eğer sorun hala var ise ya da başka bir arkadaşın başına gelirse;

3. parti Developer Express QuantumGrid (v 4.2.1 den sonraki versiyon) de, delphi runtime da win98 altında yukarıdaki hatayı veriyor.
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

O hata birde Firebird yada interabase client kurulmamışsa da veriyor diye hatırlıyorum.
I love my car.
Blog Yaptık
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

Mesaj gönderen tsamim »

Merhaba arkadaşlar ben bu sorunda şöyle bir sonuca ulaştım ;

xp'deki çalışma ortamımla win98 karşılaştırdığımda kurulan kompanentlerde ;

expressExtendededitorslibrary 4 paketini win98'e kuramıyorum gerçi bu library'yi hangi devexpress bileşenini kurduğumda kuruyor onu bulamadım daha .

Bu library cxlabel cxheader,cxdblabel gibi kompanentleri içeriyor
win98'de bu library
project+options+packages listesinde geliyor ancak aktif değil win98 de
aktif yapılıncada

acces vialotion at adress hatası veriyor ;

Delphi 7 'yi defalarca kaldırıp devex kompanentleri xp'de kurduğum gibi defalarca ve farklı sıralarda kurmama rağmen bu library aktif olmuyor.

dolayısıyla projenizde bu kompanentleri kullandıysanız win98 de çalışmıyor.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bize bir fikir verebilir mi bizim hatamız nerden kaynaklanıyor acaba.
bu extended library hangi dev bileşeninin içinde acaba onuda bulamadım.

Not : kullandığım comanentler xp'de kesinlikle herhangi bir sorun vermiyor.Böyle bir uyumsuzluk olması söz konusumu acaba.

ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

Bu gün bende aynı sorunla karşılaştım. Programı win98 kurmaya çalıştıklarında program çalışmadı büyük ihtimalle expressquantumgrid bileşenlerinden dolayı sorun çıkatıyor. Yukarıda da bahsedilen sorunla karşılaşan oldu mu? Bir çözüm bulabildiniz mi?