Firebird ağ bağ.hak.Meğerse DeadLock Hatasıymış..Şok ol.....

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Firebird ağ bağ.hak.Meğerse DeadLock Hatasıymış..Şok ol.....

Mesaj gönderen HBV »

Gecenin geç saati ,4 gündür bunu için uğraşıyorum...ilk hata Güvenlik duvarıydı..onu hallettik sağolsun arkadaşlardan..ama 10 temmuz pazar gece siteleri araştırayım dedim..dedimde güvendiğim dağlara karlar yağdı,firebird e çok güvenmiştim..ama malesef bende şok yaptı...Günlerdir ..tabloyu siliyorum ,araçları tekrar düzenliyorum..ağ da bir türlü sağlıklı çalıtıramıyordum..meğersem..durum başkaymış..ki Firebird aynı anda iki kişinin kayıdı değiştirmesini ...yani dilim varmıyo..söylemeye..Firebird tek kullanıcılı iyi ağda resmen tuş , evet bir şekilde çözüm buluyorlar ama yine yarım yamalak..BDE gerçekten Süpermiş kim ne derse desin...Piyasaya bakıyorum da Büyük firmalar bile Paradox BDE Kullanıyor..Örnek AKINSOF,ESGİMTAS,TRSOFT YAZILIM ve daha niceleri..Demekki adamlar ...bir şeyler biliyorlar..Hata ları çok basit yazılımla kontrol altına almışlar...DeadLock hatası gerçekten saçmalık ne yani ben kayıdı değiştirirken İstemci Bilgisayarda değiştirmeye kalksa fos....olurmu böyle şey O Ağ hatası Çok olduğu söylenen Bir BDE kadar olamıyormu...!! hayret hayret....bu konuda bir sürü yazı var ....sonuç .......0.. Proğramcı bir şekilde proğramın içinden bunu halletmeğe çalışıyor...yazık be ilk defa işte aradığım bu dediğim bir proğramda hayal kırıkılığı yaşadım...bakalım ne olacak .....İnşaallah kesin bir çözümü vardırda.. bende rahatlıyayım....
En son HBV tarafından 10 Tem 2005 02:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba öncelikle ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. mesele terminalden programı çalıştıramamak mı? eğer öylse ise yukarıdaki bilgiler sanırım yanlış. birde makina ip lerini 0.1 şeklinde verme 1. sırayı genelde adsl modemler kullanır. sen MK1 (ANA) için 192.168.1.10 ve MK2 için 192.168.1.11 verebilirsin.

Kod: Tümünü seç

IBDataBase.DataBaseName :=  '192.168.1.10:c:\Datalar\DATA.FDB'; 

bu tanımlamayı projene yazman yeterli hem ana makina hem de terminal bu değer üzerinden problemsiz çalışır. ancak terminale minumum client kurman lazım. firebird serveri kurduğun exe yi setup yap setup seçeneklerinden minumum client olarak kuracaksın. ana makinada programın çalıştığı Harddiske paylaşım ver
son olarak terminalde ki makinanın ağ bağlantılarına sağ tıkla ağ sürücüsüne bağlan komutunu ver
sürücü: varsayılan Z vardır herhangi bir harf seç
klasör: \\192.168.1.10\C işleminden sonra son butonunu tıkla seçmiş olduğun harf ismiyle terminalde sürücü oluşacaktır. bilgisayarıma gir
192.168.1.10 üzerindeki C bölümüne gir ve exe ni çalıştır.
hepsi bukadar..
kolay gelsin....
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

ben bu client olayını şöyle kullanıyorum
:o
mekine yerel de olsa uzak ta olsa remote diye bağlanıyorum bu hızı hiç etkilemiyor. :lol:

sonrada

anamakineip:c:\Program Files\Program\data.fdb

şeklinde kullanıyorum. ve şu ana kadar bi problem almadım :shock:

programın veritabanı younu ve amamakine ip sini registerde tutuyorum
program açılırken ordan datayı bulup bağlanıyor :lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

hocam ana makinada olsa ana makinanın ip sini veya ismini yazman bir sorun yaşatmaz. hatta hız konusunda da bir problem olmaz arkadaş hem local de hem romote olarak denedim yazmış o konunun server client ile alakası yok o mesle sadece datayı creat edeceğin veya var olan dataya yereldenmi yoksa başka bir makinadan mı (IBExpert ile Delphi ile alakası yok) açacağını belirtir. romote olması client olduğu anlamına gelmez.

Mevlana

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

Hata yazdı:Dosya olan modülde istisna EIBInterbase hatası. 192.168.0.1'e ev sahipliği yapması için comlete şebekesine uygunsuz 00096688'de exe reguest bir bağlantıyı bilinmeyen wi32e kurmayı başarısız oldu. 10060 hata
bence burda ağ ile ilgili bir sorun var o zaman başka birşey gelmiyo aklıma ib client kurmaya gerek yok sadece firebird yetiyor :lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Valla ben proğramın exesini Terminale taşıyıp yapılacak diye okudum..ona göre yapıyordum.Yazılanlarda öyle....Sizin anlattığınıza göre MK2 deki kişi MK1 deki exe yi Ağ sücüsüne bağlandan yaratılan klasör yardımıyla proğram exe sini bulacak anlamı çıkarıyorum ben...ikincisi "firebird serveri kurduğun exe yi setup yap setup seçeneklerinden minumum client olarak kuracaksın" diye yazmışsınız onu anlıyamadım ...Firebird'in setup'una clik yaptımmı firebird'in kurulum menüsü geliyor.devam ettikten sonra gelen menüde Firebird Client no server gibi bir kaç seçenek geliyor..onlardan başka bir şey göremedim...

IBDataBase.DataBaseName :=  '192.168.1.10:c:\Datalar\DATA.FDB';
zaten tanımlı

Acıkca ben şöyle istiyorum MK2 deki kişi kendi exe sini çalıştırsın MK1'deki kişide Kendi exesini çalıştırsın..Yani aynı BDE deki gibi olmazmı?
ben bu proğramı 9 terminalde çalıştıracağım herkes kendi exesini çalıştırsın.Çünkü kayıtınıda ona göre yapacak...ayrıca makina IP lerini değiştiremem,Çünkü Özel bir yazılım kullanıyoruz IP ler ona göre ayarlı.yine yardımcı olduğunuz için çok sağolun ama Ben BDE de 9 Makinayı IP lere dokunmadan PATH yoluyla problemsiz çalıştırdım... Firebird biraz karışık geldi bana...
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Ağla iligili bir problem olduğunu sanmıyorum Paradox da yaptığım küçük bir proğram tıkır tıkır çalışıyor...anlatılan ve yazılanlara göre Firebird de yapılan ayarlarda doğru acaba firebird Minumum Client le ilgili bir durummu ..onu çözmeğe çalışıyorum
"firebird serveri kurduğun exe yi setup yap setup seçeneklerinden minumum client olarak kuracaksın"
bu satırı anlıyamadım...Firebird server exe'de kuruluken mi hata yaptım..acaba.....
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

HBV yazdı:Ağla iligili bir problem olduğunu sanmıyorum Paradox da yaptığım küçük bir proğram tıkır tıkır çalışıyor...anlatılan ve yazılanlara göre Firebird de yapılan ayarlarda doğru acaba firebird Minumum Client le ilgili bir durummu ..onu çözmeğe çalışıyorum
"firebird serveri kurduğun exe yi setup yap setup seçeneklerinden minumum client olarak kuracaksın"
bu satırı anlıyamadım...Firebird server exe'de kurulurken mi hata yaptım..acaba.....
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

devamı..................

Mesaj gönderen HBV »

Selamlar...Firebirdi Ağda Çalıştırma,Konusu için üç gündür uğraşıyorum....Sabır taşı çatladı..Çünkü Bu yaptığım programı Paradox'a aktardım ve BDE'de Hatasız çalıştı,Şu Kesin Ağ Normal çalışıyor..Şimdi Geriye 2 ihtimal Kalıyor, 1-Tabloda,IBDataBase Ayarları.....2-Denetim Masasındaki Firebird Server Maneger Sağlıklı değil(IBDataBase ile FB Server Maneger arasında kopukluk olabilir.!!Verdiği hatadan da öyle gözüküyor.)..
Tabloda Kullandığım araçlar:
1-IBDataBase,2-IBTransaction,3-IBDataSet,4-IBQuery,5-DataSource.
1-IBDataBase Ayarları:Ana MK;Local işaretli SYSDBA,masterkey tanımlı,Database:C:\kart\DATA.FDB
Terminal;Remote İşaretli,Server:AnaMkismi veya 192.168.0.10:C:\kart\DATA.FDB tanımlı
Connected ayarı : true.
2-Firebird Server Maneger;Setup yükleme;ileri ileri dedikten sonra Üstte seçenekler arasında Minumum Client no server ......seçeneği seçiyorum ve yüklüyor.. Denetim masasında ki görünümü:Use the Guardian işaresiz..Run:as a service işaretli, Start: Automatically işaretli
ve Server maneger çalışır Konumda ...ve en son Program exe sini Terminal MK C'ye taşıyorum...
Tüm ayarlar böyle,Hata nerede Lütfen yardım.....BDE Karşısında aciz bırakmayın beni....Çünkü Firebird'i Çok sevdim....
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

Selam birde client makinede pathi şöyle tanımlar mısın.
\\ana_makine_ismi\c:\data\data.fdb
Ben hep böyle bağlanıyorum ve hiçbir sorun olmuyor.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Bu Şekilde de olmuyor...(BDE'deki Mantık) ancak Ana_mk:C:\kart\DATA.FDB yazarsam program tanıyor Yoksa Tüm Bileşenler False oluyor.. ayrıca Database Component Editor de Protocol: TCP yerine,Named Pipe oluyor değiştiremiyorsun.(Tabi Tüm bu ayarları Ana Makinede yapıb Terminal MK'neye taşıyorum)
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

son olarak gdi32.dll dosyasını system32 den dataların olduğu yere kopyala bunun niçin olduğunu bilmiyorum ancak forumda bir ara konuşulmuştu. belki bu durumu değiştirebilir... sanırım bu client in çalışmasını sağlıyor.... kolay gelsin...

Mevlana

Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Belki bu olabilir hemen deniyorum....Çok İlginç bir durum Aynı programı yanyana koyuyorum Paradox BDE'de Çalışıyor ...Firebird 'de hata veriyor..gerçekten hayret edilecek birşey...ki Firebird'in ağ ortamı daha sağlıklı ve güvenli olduğu heryerde testlerde gösteriyor.....???????Problem Makinada desem öbürü niye çalışıyor...Bunu Muhakkak çözmek lazım...
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

MAALESEF YİNE AYNI HATA....

"Exception EIBInterbase Error in module dosya.exe at 00096688 Unable to comlete network reguest to host 192.168.0.10 failed to establish a connection Unknown wi32.Error 10060"

Ben Artık bu Hatayla Özdeşleştim.......Aklıma başka bir şey daha geldi (ama Paradox çalışıyor)...XP lerde Program Files' e Ağdan erişemezsiniz(Ancak Paylaşıma açarsanız erişirsiniz) bu olabilirmi? Yok olamaz Paradox çalışıyor...Başka bir çözümü olmalı...

Yukarıda ki mesaj, Hatanın Interbase(Firebird de) olduğunu Kural dışı olduğunu,Çalıştırılabilir dosyanın İzin vermediğini söylüyor...
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

XP SP2 kullanıyorsan ve firewall un açıksa bir kapatıp ondan sonra yeniden dene istersen.

http://www.orologic.com/support/f22-en/10072-en.html