Firebird1.5 da Sorunum halloldu Teşekkürler.Ama bir Sorum...

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Firebird1.5 da Sorunum halloldu Teşekkürler.Ama bir Sorum...

Mesaj gönderen HBV »

Selamlar.....
2.=Aşağıdaki KodlaEdit'e İsim yazım arama yapmak istiyorum..
hata veriyor...

Kod: Tümünü seç

IBquery1.close;
IBquery1.SQL.clear;
IBquery1.SQL.Add('select * from DATA');
IBquery1.SQL.Add('where ADI='+QuotedStr(edit1.text));
IBquery1.SQL.open; // (Bu komut hata veriyor)
.....................................................................................................

Kod: Tümünü seç

IBDATASET1.Close; 
  IBDATASET1.selectSQL.Clear; 
  IBDATASET1.SQL.text('select* from NEW_TABLE where UNVAN like "'+Edit1.Text+'%"'); 
  IBDATASET1.Open;
Yukarıdaki Kodla
Firebird 1.5,IBDataset,Kullanıyorum..Kriterlere göre sıralama yapmakistiyorum (a'ya basınca a'lar b,ye basınca ab'ler gelsin)ama hata veriyor...Yukarıdaki kodu IBQuery'le deniyorum yine aynı...Kod damı hata var anlıyamadım.

Lütfen yardım ....
En son HBV tarafından 03 Tem 2005 01:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

bu konu epey konuşuldu aşağıdaki linklerden takip edebilirsin :wink:

viewtopic.php?t=9465&highlight=like

viewtopic.php?t=9501&highlight=like

diğerleri :ara like :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Teşekkür Ettim.....Verdiğiniz linkte aradığımı buldum ..Firebird de yeniyim..ama bu kadar çabuk Öğreneceğimi hiç zannetmiyordum...Gerçekten Firebird Anlatıldığı kadar güvenli olduğunu proğram çalışırken farkına vardım...Tekrar teşekkürler..Soruma Gelince Linkinizde Firebird i ağda çalıştırma Muhakkak vardır..Ama Çok özür dileyerek Soruyorum..(Cevap Vermesseniz artık,çok boş zamanım yok ama sitede ararım.Ne yapalım..)

Yaptığım Proğram 9 Makinada Çalışacak ....Makinanın tekinde Firebird Kurulu..Zaten Firebird'i onda çalıştırıyorum (IBExpert'de kurulu)..Öbür Makinalara Firebird Kurulacakmı? daha önce ya bu sitede ya başka sitede bilemiyorum ,firebird kurulmadan bazı dosyalarlada ağda çalışacağını duymuştum...Şöyleki biz Bu 9 Makinada özel bir yazılım kullanıyoruz.bu yüzden IP'leri bu yazılıma göre ayarlı mesela MK1'nin IP'i 192.168.01'se MK2'nın 192.168.05 Yani son rakamlar farklı(MakinaSırasına göre Gitmiyor)bu yüzden Kullandığımız yazılımda buna göre kayıtlı,Lisanslı olduğu için IP'leri değiştiremiyoruz..Yoksa program çalışmaz...ama ben IP'lere dokunmadan (BDE'den ayarlayarak paradox'u Çalıştırdım.Onun gibi) Firebird i: "\\MK1\C\KART\DATA.FDB" (TERMİNAL MK2'de),yazarak çalıştırabilirmiyim veya O Makinalara Firebird kurulacakmı?!!! veya başka yolu varmı? Kısaca ,Türkçesi,Firebird'i Ağda nasıl çalıştıracağım...Yardım için Şimdiden Teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhabalar
Yaptığım Proğram 9 Makinada Çalışacak ....Makinanın tekinde Firebird Kurulu..Zaten Firebird'i onda çalıştırıyorum (IBExpert'de kurulu)..Öbür Makinalara Firebird Kurulacakmı?
tabiki kurulacak ancak minimum cilient install diyeceksin. terminaldeki makinalara ağ bağlantılarından bağlan komutunu ver, exe yi tıkla çalıştır. data yolu ayarların tamamsa program çalışacaktır.
Kısaca ,Türkçesi,Firebird'i Ağda nasıl çalıştıracağım...Yardım için Şimdiden Teşekkür ederim...
bir tane ini dosya tanımla. bu dosyaya datayolu ayarlarını kaydetl. daha sonra ordan okut. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Pardon..Önce sağol...Firebird'i Delphi7'de exe..sini...Örnek;Project .exesini Delphiyi kurmadan çalıştırmak istiyorum..Mesela İnstall Shield'i iyi biliyorum..Paradox'u hazırlayıp,Delhide7 deki,exe'sini installShildle derleyip Terminal'le kurup BDE'den ayarlarını yapıp çalıştırıyordum...
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

HBV yazdı:Delphiyi kurmadan çalıştırmak istiyorum
delphiyi niye kurasınki

sadece firebird 1,5 kur yeter
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR