Firebird Embedded versiyonda gds32 mi fbembeddedmi olmalı?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Firebird Embedded versiyonda gds32 mi fbembeddedmi olmalı?

Mesaj gönderen yuksel2004 »

Merhabalar
Sitenin viewtopic.php?t=1310&postdays=0&postord ... ed&start=0 bölümünde firebird embedded versiyon anlatılıyordu.Burada şöyle deniyor.
Firebird embedded versiyon netten indirilip exe ile aynı klasör içine açılıp fbembedded.dll doyasının adının
gds32.dll olark değiştirilmesi isteniyordu.Bunu ilk kez işyerindeki pc de denedim.Zipi exe ile aynı yere açtım.Fbembedded.dll
dosyasının adını gds32.dll yaptım Firebird Serveri kaldırdım ve programım çalıştı.Ancak şimdi başka bir pc de aynı şeyleri yaptım program çalışmıyor.
Şu hatayı veriyor.

"Exception EIB InterbaseError inmodule Project1.exe at 000EAC5F.unsupported on disk structure for file MYSTOK.FDB; found 11,support 10"
Ancak Fbembedded.dll'in adını FBclient.dll olarak değiştirirsem yada hiç değiştirmezsem çalışıyor ama gds32.dll olarak değiştirirsem çalışmıyor.Çok enteresan bir durum.Şimdi hangisi doğru acaba.Projeyi paketlerken
hangisine göre davranmalıyız.Belki şöyle denebilir.İkiside olsun diye ama fbembedded.dll in yanına gds32.dll koyarsak yine çalışmıyor.Konu hakkında fikri olanlardan yardımlarını rica ediyorum.
Doğrusu;

Fbembedded.dll i oluğu gibi bırakmak mı?

Fbembedded.dll in adını gds32.dll olarak değiştirmekmi?

Fbembedded.dll in adını fbclient.dll olarak değiştirmekmi?

Ayrıca exenin yanına system32 içinden aldığımız gds32.dll yada fbclient.dll dosyasını attığımızda gene çalışıyor yani tek başlarına bu dlller yeterli geliyor ama buna güvenebilirmiyiz?Yani orada anlatıldığı gibi bir kez çalıştırdım.2.kez çalıştıramıyorum.Ama değişik şekillerde çalıştırabiliyorum.Ama hangisi doğru.Şimdi de kafam karıştı.

Sizce ne yapmalıyız.
Yardımlarınız için teşekkürler.Kolay gelsin.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

O bilgisayarda Firebird'un farklı bir versiyonu kurulu. 2 DLL dosya çakışma yapıyor. GDS32.DLL i arat ve sil.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Firebird 1,5 versiyon kuruluydu.Ama zaten kaldırmıştım ben onu embedded serveri denemek için.Ancak gds32.dll i aratıp başka yerlerde olanlarıda sildim.Ama system den yada system32 den bulamadı zaten.Ama sonuç yine aynı.Çalışmıyor
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

gds32.dll olarak değiştirecekseniz ve exenin yanında bulunacak.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Firebird Embedded versiyonda gds32 mi fbembeddedmi olmal

Mesaj gönderen hbahadir »

yuksel2004 yazdı:"Exception EIB InterbaseError inmodule Project1.exe at 000EAC5F.unsupported on disk structure for file MYSTOK.FDB; found 11,support 10"
o bilgisayarda interbase ' in daha yukarı bir sürümü ile yaratılmış veri tabanı ile işlem yapmaya çalışıyorsun. zaten yukarıdada disk structure versiyonu 11, desteklenen 10 diyor.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

HBahadir Bey o bilgisayarda interbase ' in daha yukarı bir sürümü ile yaratılmış veri tabanı ile işlem yapmaya çalışıyorsun. zaten yukarıdada disk structure versiyonu 11, desteklenen 10 diyor.
Ancak ben databasei Firebird 1.5 server pcmde kurulu iken IBExpertle Firebird 1.5 versiyonunu seçerek oluşturdum.Bundan eminimBurada başka bir hata olabilirmi acaba.Tekrar teşekkürler.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Başka bir şey olma ihtimali tecrübelerime göre yok. Veri tabanını oluştururken gözünden kaçan bir şey olmuştur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Bende interbase 7.5 kuruludu delpgiyle gelen.Onu kaldırdım.Firebird 1.5 yeniden kurdu.Databasei yeniden create ettim.Şimdi çalışıyor.Çok enteresan bir şey.Yani 15-20 gündür çalışan database bugün çalışmaz oldu.Ayrıca o arada bilgisayarda hiç değişklik yapmadım.Yani program ekle kaldır falan.İlgilendiğiniz için teşekkürler.
mhizar
Üye

Mesaj gönderen mhizar »

Ben uyguladığımda gds32 diye uygulamıştım.Olmuştu.Ayrıntılı fazla bir bilgim tok