Merhaba,
Geliştirdiğim bir uygulamada internet üzerinden sql server'a bağlanmam gerekiyor.Bunu daha önce dafalarca yaptım ancak şu an olmuyor.Server makine de adsl var.Adsl nin nat ayarlarından bütün yönlendirmeleri yaptım,Xp Firewall ı tümden kaldırdım,her türlü yönlendirmeyi yaptım.Ancak olmuyor.Sql server ın kurulu olduğu makinede problem yok.Ancak dışarıdan erişemiyorum.
Server bir sabit ip ile internete bağlanıyor ve dışardan ping yapabiliyorum.
port olarak tabikide 1433 ü ayarlıyosundur sanırım , söylememe gerek yok heralde
burayı aştıkdan sonra ping atabildiğini söylemişsin ama , senin port fowarding de bir hata olsa dahi , modem ping e yanıt vereceği için sen bunu anlıyamıycaksın...
benim tawsiyem , eğer az önce söylediklerimden emin isen , birde eğer modeminin desteği var ise , port range den uzun port aralığı ver , 1000-5000 gibi ,
DotCom yazdı:port olarak tabikide 1433 ü ayarlıyosundur sanırım , söylememe gerek yok heralde
burayı aştıkdan sonra ping atabildiğini söylemişsin ama , senin port fowarding de bir hata olsa dahi , modem ping e yanıt vereceği için sen bunu anlıyamıycaksın...
benim tawsiyem , eğer az önce söylediklerimden emin isen , birde eğer modeminin desteği var ise , port range den uzun port aralığı ver , 1000-5000 gibi ,
kolay gelsin.
Sql Server ın Server Network Utility aracını kullanarak kullanılan portu bile değiştirdim,1433 ü değiştirip değişik rakamlar denedim.Yine yok yine yok.Belli bir porta ping atabilirmiyiz?Belli bir porta ping atmamızı sağlayan bir araç var mı?Artık çıldırmamak elde değil.
Bide makine sunucu olduğu için anakartta on board iki tane ethernet var.Olurya bundan kaynaklanıyordur diye ethernetlerden birini devre dışı bıraktım ancak hala çözüm yok.Neden olmaz bu.Turk Telekom bu portu kapatmış diyecem ancak bunu neden yapsın?Kafayı yememek zor şu an.
Belirli bir portun açık olup olmadığını öğrenmek için telnet kullanabilirsin.
Ör:
telnet <IP> <port>
telnet 64.65.66.101 1433
Port açık ise bağlantı kuracak ve protokole göre birkaç mesaj da gelecektir. Mesela SMTP de karşılama mesajı görünür. Port kapalı ise telnet bağlanamayacaktır.
Internette "Advanced Port Scanner" isimli ücretsiz bir port tarama programı mevcut. Bunu kullanarak hangi portların açık olduğunu öğrenebilirsin.
Tabii ki Linux üzerinde bu imkanlar sınırsız. nmap veya hping.
Şöyle yapmalısın : ADSL olan Makinaya ip adresi üzerinden erişibeliyor isen SQL Server portu için nat yapman gerekli
mesala:
ADSL ip adresi :212.110.1.15
SQLSERVER local network ip:192.168.1.6
ADSL modem veya router arayüzünden 1433 nolu port isteklerini
192.168.1.6 ip numaralı makinaya yönlendirmen gerekir..
Sen modemin ip sini aynı yerel ağ üzerinde bir ortamda denersen giremezsin.Forwarding yaparken ANT RULE ENTRY den
1.verecegin port UDP mi TCP onu belirle
2.LOcal Adres From: Dışarıya açılmasını istediğin IP (192.168.1.3,10.***)
3.Local Adres to:Dışarıya açılmasını istediğin IP(192.168.1.3 veya 255)
4.Global Adres From ADSL IP NUmaran eğerki (Dinamik /Statik olmasına göre Dinamikse boş)
5.Destination POrt :Çıkacak portlar
Modem Origo ASR-8400 ve ben bu yönlendirme işin başında beri yapıyorum ancak sonuç yok.
Coderlord un dediği Advenced Port Scanner la tarattığımda sadece ftp(21) ve http(80) portları açık gözüküyor.Oysa ne modemde ne bilgisayarda bir firewall açık değil.
vkamadan yazdı:merhaba ,
IPFilter özelliğini kontrol ettin mi?
Bu şekil bir seçeneğe yönetim aracında rastlamadım...
Sp3a veya Sql Server dan kaynaklandığını zannetmiyorum.Çünkü vnc gibi programlarda çalışmyor.Sanırım modemde bir sorun var.Her ne kadar yönlendirme yapsamda sonuç ulaşmıyor.
Gidip router sız basit bir modem alacağız.Böylece sorun çözülecek sanırım