database oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
database oluşturma
delphiye yeni başlagımı onceki konumda belirtmiştim.bugun cok oluyorum ama bugun ıcın bır sorum daha vardı.sımdı benım formumda bırsuru edıt ve radıobuton combobox ve labeller var ben bunları gırılen degerlerı database olusturmak ıstıyorum.bunu nasıl yaparım ıkıncı olarakta ben kaydet sil yeni çıkış gibi işlemleri formuma yerleştirdiğim main menuden yapmak ıstıyorum.ucuncu olarakta formumda yenı dedıgımde formdakı butun bılesenlerı temoızlemek ıstıyorum. bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Bence bir delphi kitabını incelemen ilk adım açısından senin için daha rahat olur. Şimdi ilk sorunun cevanı uzun biraz. Delphi kitaplarında da anlatılıyor hep. Onlarla başlayıp kafana takılan yerlerde buraya sorarsan daha iyi olur senin için bence. Formu temizlemeye gelince ben şöyle birşey kullanıyorum:
sen istediğin bütün componentleri kullanabilirsin.
Kod: Tümünü seç
procedure Tfrm_basvuru.clear_form;
var
k : integer;
begin
for k:= 0 to frm_basvuru.ComponentCount-1 do
begin
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TEdit')then
TEdit(frm_basvuru.Components[k]).Text := '';
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TComboBox')then
TComboBox(frm_basvuru.Components[k]).itemindex := 0;
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TCheckBox')then
TCheckBox(frm_basvuru.Components[k]).checked := false;
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TMemo')then
TMemo(frm_basvuru.Components[k]).Clear;
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TMaskEdit')then
TMaskEdit(frm_basvuru.Components[k]).Text := ' '+DateSeparator+' '+DateSeparator+' ';
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TRadioGroup')then
TRadioGroup(frm_basvuru.Components[k]).ItemIndex := -1;
if((frm_basvuru.Components[k].ClassName)='TListBox')then
TListBox(frm_basvuru.Components[k]).Clear;
end;
end;
Merhaba,
bence de en güzeli kitapla başlamak. Ayrıca :
* Sitede bazı konularla ilgili makaleler var, onlardan da faydalanabilirsin. Bazılarını kitaplarda bulamazsınız.
* Delphi İpuçları kısmına bakabilirsin. Burda daha önceden sorulan sorulardan derlenmiş yüzlerce ipucu var. Çok yardımı olacaktır. Ayrıca ana sayfadan dtsite.zip isimli dosyayı indirirsen tüm site her zaman elinin altında olur.
* Forumda Arama kısmında arama yapıp o konuyla ilgili geçniş yazılara ulaşabilirsin.
Bunlar soru sormayacaksın gibi anlaşılmasın ancak bu yollarla çözüme daha kolay ulaşabilirsin.
Kolay gelsin.
bence de en güzeli kitapla başlamak. Ayrıca :
* Sitede bazı konularla ilgili makaleler var, onlardan da faydalanabilirsin. Bazılarını kitaplarda bulamazsınız.
* Delphi İpuçları kısmına bakabilirsin. Burda daha önceden sorulan sorulardan derlenmiş yüzlerce ipucu var. Çok yardımı olacaktır. Ayrıca ana sayfadan dtsite.zip isimli dosyayı indirirsen tüm site her zaman elinin altında olur.
* Forumda Arama kısmında arama yapıp o konuyla ilgili geçniş yazılara ulaşabilirsin.
Bunlar soru sormayacaksın gibi anlaşılmasın ancak bu yollarla çözüme daha kolay ulaşabilirsin.
Kolay gelsin.