Programın belli bir komutunu arka planda çalıştırmak?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 08:33
Konum: Ankara

Programın belli bir komutunu arka planda çalıştırmak?

Mesaj gönderen futbolcu »

Günaydın arkadaşlar,

Yapmak istediğim şu;
Yaptığım programın içerisinden başka bir uygulamayı çalıştıracağım ve bu program istediğim sürece kendi halinde arka planda çalışacak.

Ancak daha da önemlisi programa ait bir kontrol yine arka planda her çağırmada çalışacak (CTRL+T= proçeviride çeviriye başla, bitince programdaki memo'ya aktar gibi..)

Örnek;
kullanıcı, bir toplama işlemini yapmak için "topla" butonuna bastığında
hesap makinesi programı bu işlemi yapacak ama bunu kullanıcı farketmeyecek.

Bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Mümkünse nasıl?

selamlarımla
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bunun için birkaç yöntem var. Ancak sen yapmak istediğin işi tam olarak yazarsan, daha net konuşabiliriz.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 08:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu »

Mustafa hocam merhaba,

Yapmak istediğm tam olarak şu:
Diyelim ki kullanıcının makinesinde FineReader Programı var;
Benim de mini bir ofis porogramım var. Program fineReader'den farklı olarak, metin düzeltmesi ve bir takım basit lokal işler yapıyor(yapacak!)
Program bu işleri yapmadan önce tarayıcı butonuna bastığımda (Bu fine Reader'in başlaması + CTRL+D tuşu) ve belge taraması bittiğinde benim programdaki editöre taranmış metin olarak geçmesi gerekiyor.

Yani kısaca kullanıcı, hiç bir şekilde F.R. programının çalıştığını anlamamalı. İşi biten FR pasif duruma geçmeli.

Not: Buradaki FR örnek. Arka planda çalıştırmayı düşündüğüm programlar free yazılımlar.

Selamlar.
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
Mesajlar: 565
Kayıt: 06 Eki 2003 12:01
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Bu tamamen arkada kullandığın programa bağlı. Mesela programın bir ole nesnesi olabiliyosa bunu kendi programının içindede halledebilirsin. Veya DDE desteği varsa programı kedi programınla yönetebilirsin. En kötü ihtimal windows message apileriyle programın menülerinds tıklanma olayları yaratabilirsin. Dediğim gibi hepsi programa bağlı.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

evet undefined'ın dediği gibi herşey programda bitiyor. Büyük programların genelde OLE destekleri oluyor. OLE kullanarak işlem yapabilirsin.

Kolay gelsin.

Cevapla