LIKE ın karşında verdiğiniz EditFiltrele.Text içinde elle % işareti koymuyorsanız LIKE tam anlamıyla görev yapamayacak ve = gibi çalışacaktır çift tirnakların içinde % işareti koyup deneyin.
datmodul.Sorgu.SelectSQL.Add('Where ADISOYADI Like ''%'+EditFiltrele.Text+''''); // .. ile başlayanlar
datmodul.Sorgu.SelectSQL.Add('Where ADISOYADI Like ''%'+EditFiltrele.Text+'%'''); // içinde ... geçenler
datmodul.Sorgu.SelectSQL.Add('Where ADISOYADI Like '''+EditFiltrele.Text+'%'''); // .. ile bitenler.
Adminim teşekkürler.Bunu nasıl göremedim hayret.Saatin geceyarısı olmasından heralde.Dedğiniz gibi şimdi çalışıyor ama bişey i yeni farkettim.Daha önce den ado kullanıyordum like ile aramada küçük/büyük harf ayrımı yapmıyordu bu IBdatasette yapıyor.Acaba bu ayrımı yapmaması için ne yapmamız gerekir.Teşekkürler.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
TLocateOptions defines the values for the Options parameter of the Locate method of a dataset.
Unit
DB
Delphi syntax:
type
TLocateOption = (loCaseInsensitive, loPartialKey);
TLocateOptions = set of TLocateOption;
C++ syntax:
enum TLocateOption { loCaseInsensitive, loPartialKey };
typedef Set<TLocateOption, loCaseInsensitive, loPartialKey> TLocateOptions;
Description
TLocateOptions is the type of the Options parameter to a dataset’s Locate method. The following table lists the possible values:
Value Description
loCaseInsensitive Key fields and key values are matched without regard to case.
loPartialKey Key values can include only part of the matching key field value; for example, 'HAM' would match both 'HAMM' and 'HAMMER.'
Abi zaten bende locate yada filter kulllanmak istemiyorum.SQL her zaman SQL diyorum.Bu küçük harf büyük harf sorununu Like'li SQL komutlarında halledemezmiyiz.Bu konuda bilginiz vaRMı?Çok teşekkürler.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
merhaba bu sorun benimde başımda table de locate ile bu işlem çözüm buluyor, ancak Query ile sorunu çözemedim. bu sorunun Queryile de mümkün olduğunu düşünüyorum. ancak kaynaklarda bişey bulamadım.
tablede filter özelliğini true yaptıktan sonra küçük/büyük harf duyarsızlığını ayarlayabiliyorduk ancak sql de bu iş nasıl olur bilemiyorum.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
rsimsek yazdı:
Locate i loPartialKey seçeneği ile LIKE gibi kullanmak mümkündür. Fakat çok kayıt sayısı olan tablolarda Locate in biraz daha yavaş çalıştığı bilinir
Evet Hocam, bunu 4-5 sene önce yazmıştım. Şimdiki bilgilerim olsaydı SQL den şaşmazdım. Işığınızı takip ediyoruz