Herkese merhaba,
DBF dosyalarını firebird'e atacak bildiğiniz iyi bir program var mı?
DBF 'den FireBird yada Interbase'e
-
- Üye
Benimde böyle bir işim vardı bir ara Bir Tofaş Yedek parçacısına fiyatlar dbf formatında geliyor ve bizim tablolarımıza aktarmak için oturup bir program yazmıştım. Tabi alanlar bire bir uyuşmadığı için başka bir araç kullanamazdım. Eğer senin işinde buna benzer birşey ise bu yöntemle yapabilirsin.
Ancak kendi alanların bire bir aynı ise bir araç kullanabilirsin ki ben genelde o tür işlemler için yinede kendi yazdığım bir aracı kullanmayı tercih ediyorum. Böylece çıkabilecek problemleri (türkçe karakter gibi) düzenleme imkanı oluyor..
Ancak kendi alanların bire bir aynı ise bir araç kullanabilirsin ki ben genelde o tür işlemler için yinede kendi yazdığım bir aracı kullanmayı tercih ediyorum. Böylece çıkabilecek problemleri (türkçe karakter gibi) düzenleme imkanı oluyor..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
-
- Üye
En iyisi bu sorunuma kendim yanıt vereyim. Eğer aynı içeriğe sahip birden fazla DBF tablonuzu birleştirerek bir IB veritabanında toplamak istiyorsanız, IBImport denilen program size yardımcı olabilir. IBImport programının bir çok versiyonu var ama ben v1.7.0.2 versiyonunu kullandım. Bu sürümünün Türkçe desteği sağlaması için yapmanız gereken sadece varchar alanları ANSI olarak tanılamak, ayrıca tarihte de ufak bir problemi var. Tarih ayracı olarak '/' kullanmalısınız. İleri sürümlerde bunları da yapmanıza gerek yok.
Ancak program bence biraz yavaş, 13 ayrı dosyadaki bulunan DBF tablolarındakii 170 bin satırlık veriyi yaklaşık 45 dakikada yaptı. (PIV 2.0Gh, 512 RAM)
Bir kusuru daha var. Bu konuda forumun hassasiyetini bilmeme rağmen söylemeliyim. Bu program ücretli.
Ancak program bence biraz yavaş, 13 ayrı dosyadaki bulunan DBF tablolarındakii 170 bin satırlık veriyi yaklaşık 45 dakikada yaptı. (PIV 2.0Gh, 512 RAM)
Bir kusuru daha var. Bu konuda forumun hassasiyetini bilmeme rağmen söylemeliyim. Bu program ücretli.