uzak bilgisayarın localhost'u na ulaşıp vt alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
uzak bilgisayarın localhost'u na ulaşıp vt alma
selamlar
ben uzak bir bilgisayarın yani farklı ağ ortamında bulunan bilgisayarın localhost'una bağlanarak veri tabanını alıp duzenleme işlemi yapmak istiyorum bu işlemi nasıl yapabilirim.
yardımcı olursanız sevinirim.
ben uzak bir bilgisayarın yani farklı ağ ortamında bulunan bilgisayarın localhost'una bağlanarak veri tabanını alıp duzenleme işlemi yapmak istiyorum bu işlemi nasıl yapabilirim.
yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba ,
Kullandığınız veritabanı nedir?
Uzak sistem bir ADSL arkasındamı ?
Kullandığınız veritabanı nedir?
Uzak sistem bir ADSL arkasındamı ?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Uzak makina ipsi sabit ise Zeos companentlerini kullanarak internet üzerinden uzak mysqle ulaşabilirsin (değilsede o anki ipsini bilmen gerekir).. bilmen gerekenler mysql kullanıcı adı ve şifresi, ip adresi ve database adı .. birde Mysql kurulu bilgisayar ADSL üzerinden internete çıkıyorsa modemde virtual server ayarları yapman lazım. yani mysql in kullandığı portu mysql 'e yönlendirmen gerekir.
sayın mulus
söylediğiniz gibi zeos programını indirdim fakat kendi bilgisayarımdaki localhosta bağlandığım halde uzaktaki bir bilgisayara bağlanmaya çalıştığımda can't connect to mysql server on '10.0.0.13'(10060) hatası alıyorum nedeni nedir acaba host kısmına yazılacak hostname in formatı nasıl olmalı acaba
dediğim gibi bağlanmak istediğin makinanın ip adresini hostname e yazman ve portunuda bağlanmak istediğin Mysql serverın dinlediği port yapman gerek... şu anda örnekte vermiş olduğun ip ye bakılırsa ağ üzerinden internete çıkış yapıyorsun ... firewall veya proxy türü denetimler localinde çalışıyorsa yine ulaşamazsın..
Hostname e, bağlanacağın bilgisayarın ip nosunu yazmalısın (örnek 212.194.64.101 gibi) ayrıca port no yada bağlanacağın mysql serverın dinlediği port numarasını yazmalısın ki kimse değiştirmediyse 3306 nolu port standart gelir . Kolay gelsin..
Hostname e, bağlanacağın bilgisayarın ip nosunu yazmalısın (örnek 212.194.64.101 gibi) ayrıca port no yada bağlanacağın mysql serverın dinlediği port numarasını yazmalısın ki kimse değiştirmediyse 3306 nolu port standart gelir . Kolay gelsin..
sekocan kardeş.. kesin bir yerlerde gözünden kaçan bir şeyler var. şimdi aklıma gelen karşılaşabileceğin sorunları gruplar halinde yazıcam fakat sende verdiği tam hatayı yazmalısın. Kısaca "çalıştığımda can't connect to mysql server on '10.0.0.13'(10060) hatası alıyorum " hiçte açıklayıcı değil zaten senin sorunun ingilizcesi o
. Demek istediğim exception olarak ne dönüyor. Hata mesajını detaylı olarak tam yazmak gerekir. Aklıma gelen karşılaşacağın sorunlar ise;
1. Mysql tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Root şifren yanlış olabilir.
- Port no yanlış olabilir.
- Bağlanmak istediğin Db olmayabilir yada başka bir ad tanımlamışsındır.
- Mysql'in zeos DLL dosyalarına ulaşamıyor olabilir.( Ki sen localhost ta sorun yok diyorsun o zaman görüyor demektir)
2. Delphi tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Hostname,Database,Port adı , kullanıcı adı, şifre yok yada yanlış olabilir.
- Zeos bağlantısı için driver seçmen gerekir(mysql-3.23,mysql-4.0 gibi)
3. Lan/Wan bağlantı tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Mysql ADSL Router arkasında çalışıyorsa Virtual Server (Port Forward) tanımlı olmayabilir.
- Proxy yada Firewall gibi denetimler engelliyor olabilir.
- Eğer yeni Mysql Kullanıcısı tanımlanmışsa dışarıdan girişlere izni olmayabilir.
Dediğim gibi keni localostuna bağlanıp dışardakine bağlanamama genelde Lan/Wan sorunları yada driver sorunları olabiliyor.senin şu anda kullandığın mysql 2.3 olabilir ama bağlanmaya çalıştığın mysql4.0 olabilir gibi...
Bundan başkada sana nasıl yardımcı olabilirim bilemiyorum. Dediğim gibi hata mesajını kısaltmadan tam olarak yaz bakalım ne istiyormuş

1. Mysql tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Root şifren yanlış olabilir.
- Port no yanlış olabilir.
- Bağlanmak istediğin Db olmayabilir yada başka bir ad tanımlamışsındır.
- Mysql'in zeos DLL dosyalarına ulaşamıyor olabilir.( Ki sen localhost ta sorun yok diyorsun o zaman görüyor demektir)
2. Delphi tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Hostname,Database,Port adı , kullanıcı adı, şifre yok yada yanlış olabilir.
- Zeos bağlantısı için driver seçmen gerekir(mysql-3.23,mysql-4.0 gibi)
3. Lan/Wan bağlantı tarafında karşılaşacağın sorunlar:
- Mysql ADSL Router arkasında çalışıyorsa Virtual Server (Port Forward) tanımlı olmayabilir.
- Proxy yada Firewall gibi denetimler engelliyor olabilir.
- Eğer yeni Mysql Kullanıcısı tanımlanmışsa dışarıdan girişlere izni olmayabilir.
Dediğim gibi keni localostuna bağlanıp dışardakine bağlanamama genelde Lan/Wan sorunları yada driver sorunları olabiliyor.senin şu anda kullandığın mysql 2.3 olabilir ama bağlanmaya çalıştığın mysql4.0 olabilir gibi...
Bundan başkada sana nasıl yardımcı olabilirim bilemiyorum. Dediğim gibi hata mesajını kısaltmadan tam olarak yaz bakalım ne istiyormuş
Merhaba ,
Eğer MySQL Server in kurulu olduğu makinada Firewall yazılımı varsa örneğin Windows XP SP2 ile birlikte gelen Windows Güvenlik duvarı, bunlara özel durumlar tanımlaman gerekir 3306 numaralı portu yada hangi portu kullanıyorsa ona erişim iznini ana makinadan açman gerekir.
iyi çalışmalar.
Eğer MySQL Server in kurulu olduğu makinada Firewall yazılımı varsa örneğin Windows XP SP2 ile birlikte gelen Windows Güvenlik duvarı, bunlara özel durumlar tanımlaman gerekir 3306 numaralı portu yada hangi portu kullanıyorsa ona erişim iznini ana makinadan açman gerekir.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Yönlendirme
Eğer uzak makinada bir firewall,adsl modem veya router var ise şunu yapmalısın firewall ın,modemin veya router ın dış bacağına gelen port olarak tcp 3306 paketlerini mysql kurulu olduğu makinaya yönelendir sonra uzakta iken bağlanacağın yerin reel ip ni yaz eğer mysql sunucusunda problem yoksa bağlanacaktır bu yönlendirme mantığı ile istedğin yere bağlanırsın yeterki yönlendirme konf. doğru olsun saygılar..