MySQL ile ilgili

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Phoenixss
Üye

MySQL ile ilgili

Mesaj gönderen Phoenixss »

Selam arkadaşlar, herkese iyi çalışmalar. Ben bu gülerde MySQL e geçiş yapmak istiyorum ve araştırmaya başladım. Sorum şu olacak; MySQL ' i Delphi (7) de kullandığım zaman programımı dağıtırken kurulumda MySQL Server ı o makineye kurdurmak mı gerekiyor eğer gerekiyorsa bunu yapmanın yolları varmıdır ve MySQL i Delphi de kullanmak ne kadar yarar sağlar. Eğer bilgili ve MySQL ile uygulama geliştiren arkadaşlar mevcut ise bana yol gösterirlerse sevinirim. Biliyorum buradaki bir çok arkadaş FireBird kullanıyor ve çok seviyor inşallah MySQL den sonra onuda öğrenmeye çalışacağım. İlgilenip cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, herkese kolay gelsin.
acimen
Üye

MYSQL uğraştırır

Mesaj gönderen acimen »

Merhaba,
Ben 2,5 yıldır MySQL de proje yapıyorum. MySQL çok esnek bir database. Yedek alması, data hatalarını düzeltmesi çok kolay. Nasıl ki MSSQL, Oracle programı verdiğin yere nasıl kuruluyorsa, MySQL de o makinaya kurulması şart. Bunu nasıl yaparsın, en basit yolla o makinaya manuel kurarsın. Proje için setup hazırlayıp içine koymayı hiç denemedim. MySQL sağlam da bir database. Fakat eksikleri var. Özellikle View, Trigger ve procedure özellikleri yok ki bunlar da çok önemli. Bunlar olmayınca rapor hazırlamak için biraz takla açman gerekebiliyor. Delphi7 de kullanmak için çok sayıda tool mevcut. Database direk erişim den ODBC ve BDE ile erişimleri mevcut. Daha başka soruların olursa yardımcı olurum. Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
MySQL Server in dağıtımını programın kurulumuyla yapıyorum, hiç bir sistem ayarı gerektirmiyor sadece gerekli klasörleri açıp içine de gerekli dosyaları yüklemekten ibaret. Eğer MyODBC yide kurdurmak istersen ilgili Registry anahtalarını inceleyip aynıularını bazı sistem değişkenlerini kullanrak oluşturmaktan ibaret birde system e ilgili DLL dosyasını atman yeterli. ben paketleme programı olarak Wise Script i kullanıyorum.
Arkadaşın sözlerine ilaveten MySQL ile ilgili ilave etmek istediklerim var,
Kesinlikle InnoDB tablo tipini kullan, hiç bir zaman dosya tabanlı yedek alma Script tabanlı yedek al.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Phoenixss
Üye

Mesaj gönderen Phoenixss »

Ceaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Başlamak için neleri yükleyip (nasıl) kurmam gerekiyor ve referans noktası olarak verebileceğiniz tercihim türkçe siteler varmı ve başlarken hangi yolları izlemeliyim tecrübeli arkadaşların tecrübesinden faydalanmak büyüj şans herkese iyi çalışmalar.