haber ekleme panelinde resim upload ederken persits componentini kullanıyorum eger resim secmişse kodlar cok guzel çalışıyor fakat eger resim secmezse hata veriyor aslında resim secip secmediğini kontrol ettiriyorum fakat yinede hata veriyor asagıya kodları koyuyorum eger sorunun nedeni ni cozmeme yardım ederseniz sevinirimm tesekkurler
<%set upload = Server.CreateObject("Persits.Upload")
upload.save(Server.MapPath("duyururesimleri"))
'formdan upload
tarih1=upload.form("T1")
mudurluk=upload.form("D1")
baslik=upload.form("T2")
metin=upload.form("S1") %>
<%' ilk resmin isimini alma
if upload.files(1).path<>"" then //** burda hata index out of range
strSize01 = Upload.Files(1).Path
PathAdi = strSize01
for f=len(PathAdi) to 1 step -1
if mid(PathAdi,f,1)="\" then exit for
next
if f>0 then
PathAdi=mid(PathAdi,f+1,len(PathAdi))
end if
resim1 = PathAdi
end if
%>
persists upload sorunu
persists upload sorunu
Ölümden öteye köy yok!
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
"resim seçmemişse kontrol ettiriyorum" demişsiniz , bu kontrol işleminde bir eksik var sanırım ,
-eğer resim seçilmemişse formun submit edilmesine engellmeyi deneyin ,
-resim seçmek seçimlik bir işlem ise resmi seçtirdiğiniz input box'da bir değer olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra yukarıdaki kodları çalıştıran bir if .. else yapısı kurmayı deneyin.
isterseniz konuyla alakalı tüm dosyaları gönderin bir de ben deneyeyim çalıştırmayı.
kolay gelsin ...
-eğer resim seçilmemişse formun submit edilmesine engellmeyi deneyin ,
-resim seçmek seçimlik bir işlem ise resmi seçtirdiğiniz input box'da bir değer olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra yukarıdaki kodları çalıştıran bir if .. else yapısı kurmayı deneyin.
isterseniz konuyla alakalı tüm dosyaları gönderin bir de ben deneyeyim çalıştırmayı.
kolay gelsin ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Re: persists upload sorunu
Kod: Tümünü seç
<%' ilk resmin isimini alma
if upload.files(1).path<>"" then //** burda hata index out of range
strSize01 = Upload.Files(1).Path