persists upload sorunu

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

persists upload sorunu

Mesaj gönderen barol »

haber ekleme panelinde resim upload ederken persits componentini kullanıyorum eger resim secmişse kodlar cok guzel çalışıyor fakat eger resim secmezse hata veriyor aslında resim secip secmediğini kontrol ettiriyorum fakat yinede hata veriyor asagıya kodları koyuyorum eger sorunun nedeni ni cozmeme yardım ederseniz sevinirimm tesekkurler

<%set upload = Server.CreateObject("Persits.Upload")
upload.save(Server.MapPath("duyururesimleri"))

'formdan upload
tarih1=upload.form("T1")
mudurluk=upload.form("D1")
baslik=upload.form("T2")
metin=upload.form("S1") %>

<%' ilk resmin isimini alma
if upload.files(1).path<>"" then //** burda hata index out of range
strSize01 = Upload.Files(1).Path
PathAdi = strSize01
for f=len(PathAdi) to 1 step -1
if mid(PathAdi,f,1)="\" then exit for
next
if f>0 then
PathAdi=mid(PathAdi,f+1,len(PathAdi))
end if
resim1 = PathAdi
end if

%>
Ölümden öteye köy yok!
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

"resim seçmemişse kontrol ettiriyorum" demişsiniz , bu kontrol işleminde bir eksik var sanırım ,

-eğer resim seçilmemişse formun submit edilmesine engellmeyi deneyin ,
-resim seçmek seçimlik bir işlem ise resmi seçtirdiğiniz input box'da bir değer olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra yukarıdaki kodları çalıştıran bir if .. else yapısı kurmayı deneyin.

isterseniz konuyla alakalı tüm dosyaları gönderin bir de ben deneyeyim çalıştırmayı.

kolay gelsin ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
mulus
Üye
İletişim:

Re: persists upload sorunu

Mesaj gönderen mulus »

Kod: Tümünü seç

<%'  ilk resmin isimini alma
if upload.files(1).path<>"" then    //** burda hata index out of range 
       strSize01 = Upload.Files(1).Path

ben asp den pek anlamam ama burda mantık hatası var gibi.. upload nesnesi oluşturmuşsun ve içinde files(1) in path ini kıyaslıyorsun files(1) olmayınca haliyle path fonksiyonu çalışmıyor ve " index out of range" Hatası veriyor :wink: . bence öncelikle upload.files(1) varmı yok mu onu kontrol et. Ki array olarak çekilmiş sanırsam ASP sizeof un karşılığı nedir bilmiyorum ama o komutla arrayin içindeki eleman sayısı büyükse 0 dan diye bir kontrol işini görür..