Yıllık ödev dağıtıcısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Yıllık ödev dağıtıcısı

Mesaj gönderen karflake »

Merhaba.

Bir öğretmen arkadaşım için lise öğrencilerinin yıllık ödevlerini bilgisayar yardımıyla dağıtan bir program hazırlıyorum. Vakti olan arkadaşlardan ricam programı indirip denemeleri. Programın hatalı yanları nedir, istenilen işi yapıyormu, neler eklenebilir vb. tüm yorumlarınızı bekliyorum. Program hakkında daha ayrıntılı bilgi benioku.txt dosyasında bulunmaktadır. Programı bittiğinde bedava olarak dağıtmayı düşünmekteyim. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
(http://www12.brinkster.com/karflake/dosyalar/yillik.zip -255 KB, 56K modemle 37 saniyede indirilebilir)

NOT: Maalesef dosya bedava alınan bir sitede barındığı için bant genişliği sınırlaması var. Eğer indiremezseniz, daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Merhaba,

İncelediğim kadarı ile gözüme takılanlar..

Ders işlemlerine girince kayıtlı dersler var bunlar listelensin mi sorusuna yes diyorum fakat ListBoz da dersler gelmiyor. Yeni ders ekliyorum listede görünmüyor. Bence butınların sırası Kaydet-Düzelt-Sil şeklinde olsa daha kullanışlı olur.

Tercih işlemlerini de pek anlayamadım. Tercih seçin dedi başka birşey yaptırmadı. Tercihler comboboxında da hiçbirşey yok..

Bir de tercihler nereden giriliy? Onun için de bir form oluşturman gerekmiyor mu?

Elinize sağlık.. Kolay gelsin.
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

merhabalar.eline sağlık.
programın daha güzel çalışması için herhangi bir veritabanı kullan.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Sayın naile;
Ders işlemlerinden 09Z sınıfını seçtikten sonra "Evet" tıklanıldığında listbox'ta o sınıfa ait derslerin görünmesi lazım. Ders ekleme konusunda ise haklısınız, ders adını yazdıktan sonra enter'e basılması lazım, bu durumda listbox'a ekleme yaplılıyor. O konuda kullanıcılara bir açıklama yapmak lazım, önerinizi dikkate alacağım(Aksi taktirde kullanıcının müneccim olması lazım). Tercihler bölümünde sınıf(09Z) seçildiğinde Ekrana gelen soruya evet denildiğinde öğrencilerin tercihleri yükleniyor.
Sol taraftaki listbox'lardan herhangi bir öğrenciye tıklanıldığında combobox'larda o öğrencinin tercihleri görülüyor.
Eğer "Tercihlere başla" düğmesine tıklanırsa, hata yapılmaması için numarası sırasına göre tüm öğrencilerin tercihleri girilmeden(combobox'lardan seçilmeden) başka işlem yapmaya program izin vermiyor.Ben programı Xp'de derledim, belki işletim sisteminden kaynaklanan bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

Sayın ademcicek;
Veritabanı konusunda haklısınız, eğer veritabanı olursa öğrencilerin sınıf geçmelerinde bir üst sınıfa aktarılmaları vb. de programa eklenebilir. Ben de programın mantığının doğru çalıştığından emin olduktan sonra bilgileri bir veritabanında tutmayı düşünüyorum.