varsayılan degerleri beforeinsert triggerinda yazarsanız daha rahat edersiniz.
eger ibx bilesenleri kullanıyorsanız ve dataset1.insert; tarzı ile insert yapıyorsanız tablodaki default degerler bi isinize yaramayacak.
Delphi tarafında degil de Firebird tarafında trigger icinde bu deger verilirse daha mantıklı olur,
zira delphi tarafında bir sekilde unutulabiliniyor, baska bir formda aynı dataset eklenebiliyor, o zaman datasetin afterinsertine yada nereye ,se yazılan kodları da tekrar yazmak gerekiyor.
gkimirti hocam dediginiz dogru. benim dusuncem bu vt yi kullanan program dışında baska bir programla acildiginda (ibexpert gibi mesela) yine bu tür kontrolleri yapilmiş olması. vt tarafında da kontrol olur delphi tarafında da bu mesele degil.
oguzozturk74 hocam computed by ile yapilan bu tarih işlemi işe yarar mı bilemiyorum. Her post ettiginde tarihi yine 4 gün sonrasina yazarsa o olmaz. Sadece yeni kayıtta bu olay olacak. kullanıcı isterse bu tarihi degistirebilecek. aradaki farkı isterse 6 gün yapabilecek.
ben vt kısmında birşey yapmadan direk program kısmında 4 gün sonrasini getirttim. vt den böyle birşey mümkün mü onu bilemedim.
bence bunu o zamat procedürle yapman lazım
bi taen giriş parametresi tanımlayıp depih tarafında artması gereken gun sayırını yollarsın procedurde ona gopre tarihi artırır.
şimdi cafedeyim ama eve gidince bi örnek yazmaya çalışıtım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Evet benim dediğimde , her post oluşunda Tarih alanıda otomatik değişecektir.
Kullanıcının değiştirmesini istediğiniz için böyle bir çözüm uygun olmaz,
bu durumda trigger daha uygun görüküyor.
Bence de Table ın BeforeInsert triggerinda ve eğer Update de de kullanacaksan BeforeUpdate triggerında kolaylıkla ve birden fazla yerle oynamadan(Delphi vs.) halledebilirsin.