paradox ta bir sutunun tamamını toplama
paradox ta bir sutunun tamamını toplama
kolay gelsin arkadaşlar... kusura bakmayın biraz araştırdım ama bulamadım...
paradox ta yada firebird de değişiyor mu bilmiyorum ama şimdilik paradox kullanıyorum ve sutunun tamamımı toplamam gerekiyor ve bunu bi yere aktarmam gerekiyor.
bu işlemi döngü kurarak yaptım..
tek tek table i tarattım ve her birinin değerini bi değişkene attım ve toplamını aldım işlemi doğru yapıyor ancak veri sayısı biraz fazla olunca uzun sürüyor..
bunun kolay bi yolu mutlaka vardır?...
yardım eden arkadaşlara teşekkür edeceğim...
paradox ta yada firebird de değişiyor mu bilmiyorum ama şimdilik paradox kullanıyorum ve sutunun tamamımı toplamam gerekiyor ve bunu bi yere aktarmam gerekiyor.
bu işlemi döngü kurarak yaptım..
tek tek table i tarattım ve her birinin değerini bi değişkene attım ve toplamını aldım işlemi doğru yapıyor ancak veri sayısı biraz fazla olunca uzun sürüyor..
bunun kolay bi yolu mutlaka vardır?...
yardım eden arkadaşlara teşekkür edeceğim...
Re: paradox ta bir sutunun tamamını toplama
güzeldinaklov67 yazdı:yardım eden arkadaşlara teşekkür edeceğim...

paradox'la ilgili çok konuşmayacağım. Veritabanı ve SQL bölümünde paradoxla ilgili Sık Sorulan Sorulara bak.
FireBird'te ise SUM ile yapabilirsin. http://www.delphiturkiye.com/index.php?page=dbsql.htm
Kolay gelsin.
FireBird'te ise SUM ile yapabilirsin. http://www.delphiturkiye.com/index.php?page=dbsql.htm
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
mussimsek yazdı:güzeldinaklov67 yazdı:yardım eden arkadaşlara teşekkür edeceğim...

Hocam bugünlerde çok esprilisiniz, sizi hep forum kurallarını hatırlatan görevliler gibi görmeye alışık olduğumuzdan (

eyvallah, sağol hocam. Evet forum kuralları yapıştı adımızın sonunabLue aLonE yazdı:))))
Hocam bugünlerde çok esprilisiniz, sizi hep forum kurallarını hatırlatan görevliler gibi görmeye alışık olduğumuzdan ()ilk etapta garip gelse de cidden yakışıyor

arkadaşlar sütunu topluyorlar .....sambaci yazdı:ya hocam aynı sorun bende de var dediğiniz yerleri gezdim ama yok bir türlü bulamadım direk o satırı toplayan bi kod yok mu yaa çok ilginc cidden...bi yardım etsenix olmaz mı bu seferlik ben de teşekkür edeceğim...
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
selam arkadaşlar valla bir haftaya yakın oldu yardım eden çıkmadı. geyik dönüyo gibi geliyo.. tamam fazla tecrübeli değilim ama bu hevesimin bitmemesi gerekiyo... böyle küçük sorunlar üzerinde bile çok fazla düşünüyorum.. şimdi mussimsek abimiz diyecek ki: "firebird e zıpla (geç değil zıpla)". ama ben daha o programı kuramadım. değil onda tablo oluşturmak:)
şak bi yana bu firebird ü de öğreneceğim ama şimdi bu programı bitiriyim bi dimi... yarım kalmasın...
bilen arkadaşlar varsa eğer... böyle bi işlem var mı yok mu yoska ben bu döngüyle devam mı edeyim...
bu arada bu döngü de bana ait telif haklarına saygı gösterirsiniz artıkk:)
table1.first;
b:=0;
while not eof do
begin
a:=table1ucret.value;
b:=b+a;
table1.next;
end;
toplam:=b;
şaka bi yana bu çok uzun sürüyo(hesaplanacak şey fazla olunca)
bunun kolay bi yolu... LÜTFEEEENNN....

şak bi yana bu firebird ü de öğreneceğim ama şimdi bu programı bitiriyim bi dimi... yarım kalmasın...
bilen arkadaşlar varsa eğer... böyle bi işlem var mı yok mu yoska ben bu döngüyle devam mı edeyim...
bu arada bu döngü de bana ait telif haklarına saygı gösterirsiniz artıkk:)
table1.first;
b:=0;
while not eof do
begin
a:=table1ucret.value;
b:=b+a;
table1.next;
end;
toplam:=b;
şaka bi yana bu çok uzun sürüyo(hesaplanacak şey fazla olunca)
bunun kolay bi yolu... LÜTFEEEENNN....

Kod: Tümünü seç
SUM: Seçilen değerlerin toplamını bulur. İşçilerin aldığı toplam ücreti görmek için
SELECT SUM(UCRET)
FROM ISCI
ifadesi kullanılır.
MAX, MIN, AVG: Verilen değerin en büyüğünü, en küçüğünü ve ortalamasını bulur. 1999 yılında giren işçilerin en yüksek ücretinin, en düşük ücretinin ve ortalamasının ne kadar olduğunu öğrenmek istersek aşağıdaki ifadeyi kullanırız.
SELECT MAX(UCRET), MIN(UCRET), AVG(UCRET)
FROM ISCI
WHERE GIRIS_TARIHI>'01.01.1999'
MAX en büyük değeri, MIN en küçük değeri, AVG ise seçilen değerlerin ortalmasını bulur.
Sum ve diğer bazı fonksiyonların kullanımı yukarıda.ayrıca formuda arama yapsanız daha çok kaynak bulursunuz.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
saygılar,selamlar... sağolasın "legolaslee" kardeş..
doğruyu söylemek gerikirse bu konuda yeterli değilim. bunu query nesnesini kullanmayı bilmediğimi anladığım zaman farkettim..
sorun bendeydi sanırım.. neyi bilip neyi bilmediğimi tam annatmadım..
neyse öğrenmiş olduk query 'i de.. daha doğrusu öğrenmeye başladık..
herkeze tavsiye edeyim bari.. onlar da öğrensin...
ne demiş büyük iskender:
"Pila mizıs may drizıs, kim moy breşka kime se mageta sırın..."
iyi çalışmalar...
doğruyu söylemek gerikirse bu konuda yeterli değilim. bunu query nesnesini kullanmayı bilmediğimi anladığım zaman farkettim..
sorun bendeydi sanırım.. neyi bilip neyi bilmediğimi tam annatmadım..
neyse öğrenmiş olduk query 'i de.. daha doğrusu öğrenmeye başladık..
herkeze tavsiye edeyim bari.. onlar da öğrensin...
ne demiş büyük iskender:
"Pila mizıs may drizıs, kim moy breşka kime se mageta sırın..."
iyi çalışmalar...