ib den fb ye

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
nkyek
Üye

ib den fb ye

Mesaj gönderen nkyek »

Dergerli kardeslerim acizane bir tecrubemi paylasmak istedim. bu konudan zaman zaman yazilanlari okuyorum. bende kendi tecrubemi aktararak ihtiyac hissedenlere yardimci olmak istedim.

ben cb6 da ibx 6.08 IBTable ile ib 6.0.1 kullanıyordum. 30-40 civari table dan olucan ortalam 10-20 mb civari data kullanilan musterilerimvar. win 2003 ser ve xp/98 teminallerde kullanıyorlar. table lare programın basında acıyorum. (free comp. kullanıyorum) programlar ilk acilista epeyce bekliyordu. daha sonra ib6.0.2 oldugunu fark ettim. onu kullandım. 6.0.1 e gore daha kararlı fakat yavaslık devam edıyordu. fb 1,5 a gectim. buradan arkadasların tavsiyesi uzerine data yı yenıden create ettım makınelerden gdb32.dll lerı sıldım fb u kurunca kendılıgınden gds32.dll olusturuyor. aynı program satırlarıyla yanı programlarda sadece *.gdb yi *.fdb yaptım (zorunlu degıl), yine buradan aldıgın tavsıye uzerıne ıbexpert personal kurdum cok memnunun hız sorunundan sıkayetım tammamen olmasada tahammul edılır hale geldı.
acıkcası programlarda degısıklık yapmak gerekecek dıye bu ısleme yanasmıyordum. ayrıca birtarafta borland interbase i diger tarafta (! bence ) muhatabı bellı olmayan fb dıye dusunuyordum. artık dusunduklerın tamamen degıstı. fb daha iyi

tesekkurler
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Demek ki reklamını yapmamız boşuna değilmiş :wink: En önemlisi de perfomansının yanında bedava oluşu :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!