merhaba,
database olarak firebird kullanıyorum..
Programdaki sabitleri tutmak (örn: satış için- çek, senet, peşin vs) ve ibtable veya idDAtaset kullanıyorum.
Bunları kullanım esnasında seçtirmek için dbLookupCombo kullanıyorum ancak emin değilim hangisi kullanmak daha avantajlıdır.
DblookUp, dbCombo, Dblist..?
Veya sadece comboBox veya listBox kullanarak while for döngüsüyle Combobox ın veya listBox ın içini doldurmak mı daha avantajlıdır?
saygıyla
dbComboBox, DbListBox veya listBox ların doldurulması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhabalar,
Ben paradox kullanırken sürekli dbLookupCombo, dbLookupList, dblist ve dbComboBox kullandım. Ve büyük kolaylık sabitleri seçtirmek için. Sabitleri kullanmak özellikle raporlamalarda çok avantajlı. Sabitlere göre gruplandırma yaparsınız ve raporlar daha anlamlı hale gelir.
Şimdi C/S yazmaya çalışıyorum firebird ile bu ilk projem olduğu için araştırma yapıyorum..
İlginize teşekkürler ederim.
Saygıyla
Ben paradox kullanırken sürekli dbLookupCombo, dbLookupList, dblist ve dbComboBox kullandım. Ve büyük kolaylık sabitleri seçtirmek için. Sabitleri kullanmak özellikle raporlamalarda çok avantajlı. Sabitlere göre gruplandırma yaparsınız ve raporlar daha anlamlı hale gelir.
Şimdi C/S yazmaya çalışıyorum firebird ile bu ilk projem olduğu için araştırma yapıyorum..
İlginize teşekkürler ederim.
Saygıyla
saygılar
Selamlar,
Ben de geneliikle (%99) db componentlerini kullanmaktayım. Diğer türlü biraz bana kod hammallığı yapacakmışım gibi geliyor. Ama hiç kullanmıyor da değilim. Yeri geldikçe kullanıyorum.
Siz de bence duruma göre hareket edip, bu componentlerden seçiminizi yaparsınız.
Benim tavsiyem, bırakın Makina yorulsun
Kolay gelsin.
Ben de geneliikle (%99) db componentlerini kullanmaktayım. Diğer türlü biraz bana kod hammallığı yapacakmışım gibi geliyor. Ama hiç kullanmıyor da değilim. Yeri geldikçe kullanıyorum.
Siz de bence duruma göre hareket edip, bu componentlerden seçiminizi yaparsınız.
Benim tavsiyem, bırakın Makina yorulsun

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/