DBEdit'te tarih kontolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBEdit'te tarih kontolü
Merhabalar.
Ben dbedit bileşeninde tarih kontolünü bir türlü yaptıramadım.
Mesela DBEdite 31.11.2004 şeklinde yanlış bir tarih girildiğinde raise exception oluşuyor ve ben bunu bir türlü engelliyemiyorum.
Kendi tarih kontol function'um var. Kullanıcı dbedit'ten çıkmadan tarihi kontol etsin, eğer doğruysa dbeditten çıksın, yoksa 'Hatalı tarih' gibi bir mesaj verip tekrar dbeditte kalsın istiyorum. DBeditin onexit olayı işe yaramıyor. Daha onexit olayına gelmeden tip dönüşümü yapılmaya çalışılıyor, tabi dönüşüm yapılamadığından program kırılıyor.
Bu kontolü programın neresinde yaptırmam gerekiyor?
Ben dbedit bileşeninde tarih kontolünü bir türlü yaptıramadım.
Mesela DBEdite 31.11.2004 şeklinde yanlış bir tarih girildiğinde raise exception oluşuyor ve ben bunu bir türlü engelliyemiyorum.
Kendi tarih kontol function'um var. Kullanıcı dbedit'ten çıkmadan tarihi kontol etsin, eğer doğruysa dbeditten çıksın, yoksa 'Hatalı tarih' gibi bir mesaj verip tekrar dbeditte kalsın istiyorum. DBeditin onexit olayı işe yaramıyor. Daha onexit olayına gelmeden tip dönüşümü yapılmaya çalışılıyor, tabi dönüşüm yapılamadığından program kırılıyor.
Bu kontolü programın neresinde yaptırmam gerekiyor?
merhaba;
Try /except mantığıyla olabilir.
iyi akşamlar...
Try /except mantığıyla olabilir.
Kod: Tümünü seç
try
DbEdit1.Text:=SeninTarihDegerin;
except
ShowMessage('Hatalı Tarih');
DbEdit1.Setfocus;
end;
bence bununla böyle uğraşacağına dbdatetimeedit bileşenini kullan böylece kullanıcı istese bile yanlış tarih giremez.
ağar forumda arama yaparsan bulabilirsin
bak burda sorunun çözümü var
viewtopic.php?t=3378&highlight=dbdatetimepicker

ağar forumda arama yaparsan bulabilirsin
bak burda sorunun çözümü var
viewtopic.php?t=3378&highlight=dbdatetimepicker
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
s.a.
dbeditin onchange veya keydown(tercihan onchange) olayına dbedit in text ini kontrol etmelisin. text in length ini kontrol edeceksin. kullanıcının girdiği tarihi orda kontrol etmek en mantıklısı.
şöyle bir teklif daha sunacağım.
const ve dbconst mesajlarını değiştirerek verilen msj. değiştirebilirsin. vermek istediğin mesajı bırak windows versin.
kolay gelsin.
dbeditin onchange veya keydown(tercihan onchange) olayına dbedit in text ini kontrol etmelisin. text in length ini kontrol edeceksin. kullanıcının girdiği tarihi orda kontrol etmek en mantıklısı.
şöyle bir teklif daha sunacağım.
const ve dbconst mesajlarını değiştirerek verilen msj. değiştirebilirsin. vermek istediğin mesajı bırak windows versin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim