Delphi'ye yeni başlayanlar....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
newmoonstar
Üye
İletişim:

Delphi'ye yeni başlayanlar....

Mesaj gönderen newmoonstar »

:) Selamların en güzeli sizlerin olsun.. Arkadaşlar Delphi programına 0'(sıfır)dan başlayacak olanlar için ne tür kitap yada buna benzer eğitim siteleri önerebilirsiniz... Yada en basitinden nasıl bir eğitim almaları gereklidir? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.. Selamların en güzeli sizlerin olsun...
Uğur1982
Üye

Mesaj gönderen Uğur1982 »

merhaba;

Delphi 7 kitabı alıp başlayabilirsin.Başlangıç için İhsan karagülle'nin olabilir.

Kod: Tümünü seç

yada buna benzer eğitim siteleri önerebilirsiniz
http://www.DelphiTurkiye.com en iyisi bu geldi aklıma :)

iyi günler...
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Seminerleri indir.http://www.delphiturkiye.net forum en büyük kaynak.Ama basit anlatımı olan bir kitap işini görür bunun için İhsan KARAGÜLLE gerçekten çok iyi.Marco Cantu diycem aam biraz daha yol alman lazım daha sonra onun kitapları olabilir.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

muratakpinar
Üye

çaba şart

Mesaj gönderen muratakpinar »

Ben yüksek okulda pascal gormuştum, Delphi pascal kod mantığıyla çalıştıgından dolayı pascal terminolojisini amatör duzeyde de olsa bilmeniz gerek. Zaten çoğu temel Delphi bilgisi vermek isteyen kitaplarda Pascal hakkında kısa bir özel geçilir. Fakat Delphi dos programlama dilleri gibi zor değil, daha basite indirgenmiş ve kullanıcıyı uzmeyecek şekilde tasarlanmış harika bir dil.

Ben delphiyi kitaplardan kendi çabalarımla ögrenmeye çalışmıştım. Fakat
elinizde çok basit de olsa, örnegin basit bir ajanda takip programı gibi, bir proje yapmalısınız. Bu tarz şeyler proje olmadan öğrenmek çok güç ve pratik yapılmadığından unutmak da mumkun.

Ayrıca tek bir kitaptan Delphi gibi çok geniş bir yelpazeyi öğrenmek imkansız bir şey. Piyasadaki eski ve yeni her Delphi kitabını ve kaynağını edinmek gerek...

Eğer ingilizceniz fena değilse zaten delphi hakkında özellikle delphinin kendi sitesi ve programdaki help olağan ustu bir kaynak deposudur.
Her şey, her yerden farklı görünür....