Degerli arkadaşlarım firebird 1.5 olayında şüpelerim var
firebird 1.5 vt kullanıyorum. delphi tarafında vty interbase bileşenleri ile bağlantı kuruyorum. delphiturkiye seminer 7 de interbase bileşenlerinin firebird 1.5 ile uyum probleminden bahsediliyor ne yapmamız lazım
FIBPlus diye bi compenent var onu indirdim ama compenenti kuramadım
beni bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum
interbase bileşenleri ile fb bağlantısı
Ben kullanıyorum ve şu ana kadar bir problem yaşamadım.Doğru bileşeni doğru yerde kullanılırsa bir problem olacağını sanmıyorum. FIBPlus bileşenleri setup halinde zaten.Delphiyi kapat çalıştır,source (kaynak dosylarını) library patha ekle.Ve package dosyası vardı onu delphide aç ve compiler (derle) ve innstall de kurulum yapılıyor.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Üye
Selamlar,
Normalde bir problem yok, ancak seminerde anlatmak istediğim aslen, artık farklı kaynak kodlarda geliştirme yapıldığı ve zaman içiersinde bunlar birbirlerinden iyice ayrışacağı ve uyumunda bu sebeple yitirilebileceği idi. Ancak şu anda destek konusunda bir problem yok !...
Ama çekincem, yarın birgün Borlan tamamen IB'ye özgü hale dönüştürür de FB'den koparırsa idi.
Bilmem anlatabildim mi.
Not : FB v1.5'de Code Base 2'ye geçerek, FB'yi IB'den tamamen ayırıp yeniden (sıfırdan) kodladılar.
Normalde bir problem yok, ancak seminerde anlatmak istediğim aslen, artık farklı kaynak kodlarda geliştirme yapıldığı ve zaman içiersinde bunlar birbirlerinden iyice ayrışacağı ve uyumunda bu sebeple yitirilebileceği idi. Ancak şu anda destek konusunda bir problem yok !...
Ama çekincem, yarın birgün Borlan tamamen IB'ye özgü hale dönüştürür de FB'den koparırsa idi.
Bilmem anlatabildim mi.
Not : FB v1.5'de Code Base 2'ye geçerek, FB'yi IB'den tamamen ayırıp yeniden (sıfırdan) kodladılar.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/