interbase bileşenleri ile fb bağlantısı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
zengin
Üye

interbase bileşenleri ile fb bağlantısı

Mesaj gönderen zengin »

Degerli arkadaşlarım firebird 1.5 olayında şüpelerim var
firebird 1.5 vt kullanıyorum. delphi tarafında vty interbase bileşenleri ile bağlantı kuruyorum. delphiturkiye seminer 7 de interbase bileşenlerinin firebird 1.5 ile uyum probleminden bahsediliyor ne yapmamız lazım
FIBPlus diye bi compenent var onu indirdim ama compenenti kuramadım
beni bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum
Zengin
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Ben kullanıyorum ve şu ana kadar bir problem yaşamadım.Doğru bileşeni doğru yerde kullanılırsa bir problem olacağını sanmıyorum. FIBPlus bileşenleri setup halinde zaten.Delphiyi kapat çalıştır,source (kaynak dosylarını) library patha ekle.Ve package dosyası vardı onu delphide aç ve compiler (derle) ve innstall de kurulum yapılıyor.

Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

sayın vedat bey bende kullanıyorum bi problem yaşamadım ancak seminer 7 sayın adnan bey ben kullanmıyorum ? deyince başımıza bi iş gelmesin diye sordum
Zengin
metinkorkmaz
Üye

Mesaj gönderen metinkorkmaz »

IBX bileşenlerinin güncellemesini yapman gerekir.
Delphi 7 ile gelen ibx bileşenleri clientdatasetle yapılmış multier uygulamalarda sorun çıkarıyor.
Güncellemeyle bu sorun ortadan kalkıyor.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Normalde bir problem yok, ancak seminerde anlatmak istediğim aslen, artık farklı kaynak kodlarda geliştirme yapıldığı ve zaman içiersinde bunlar birbirlerinden iyice ayrışacağı ve uyumunda bu sebeple yitirilebileceği idi. Ancak şu anda destek konusunda bir problem yok !...

Ama çekincem, yarın birgün Borlan tamamen IB'ye özgü hale dönüştürür de FB'den koparırsa idi.

Bilmem anlatabildim mi.

Not : FB v1.5'de Code Base 2'ye geçerek, FB'yi IB'den tamamen ayırıp yeniden (sıfırdan) kodladılar.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/