cxgrid de drag drop olayinda hedef grid üzerindeki kayit no
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid de drag drop olayinda hedef grid üzerindeki kayit no
selamun aleyküm arkadaslar. ben ikitane yan yana olan cx gridde drag and drop islemi yapmam gerek ama ufak bi sikinti var. birinci griddeki sürüklenen kaydin alan bilgilerini ikinci gridin üzerine birakilan kayidla degistirmem lazim. bunun içinde ikinci gridde üzerine birakilan kayidla ilgili bilgileri bilmem gerek veya gridde o kaydi seçtirmem gerek. ama yapamadim. nasil yapabilirim demolardada bisey bulamadim. simdiden yadimlariniz için tesekkürler.
biraz ugrasinca cözüm ürettim
arkadaslar tesekkur ederim ugrasinca olmayacak is yok. Birseyler yaptim sizlerlede paylasayim dedim. ama genede farkli bir yöntem varsa yazarsaniz sevinirim. Bilmekte Fayda var.
procedure TForm1.cxGrid1DBTableView1DragDrop(Sender, Source: TObject; X,
Y: Integer);
begin
showmessage(cxGrid1DBTableView1.DataController.GetValue
((cxGrid1DBTableView1.Controller.TopRecordIndex-1)+(y div 18 ),0));
//burdaki 18 optionsview deki datarowheight(satir yükeskligi) Tabi GroupByBox özelliini false yapmak veya hesaba dahiletmek gerek. HeaderHeight Yükesekliginide 18 e esitlemek veya hesaba dahil etmek lazim.
end;
procedure TForm1.cxGrid1DBTableView1DragDrop(Sender, Source: TObject; X,
Y: Integer);
begin
showmessage(cxGrid1DBTableView1.DataController.GetValue
((cxGrid1DBTableView1.Controller.TopRecordIndex-1)+(y div 18 ),0));
//burdaki 18 optionsview deki datarowheight(satir yükeskligi) Tabi GroupByBox özelliini false yapmak veya hesaba dahiletmek gerek. HeaderHeight Yükesekliginide 18 e esitlemek veya hesaba dahil etmek lazim.
end;