kur hazırlama (yardım)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

kur hazırlama (yardım)

Mesaj gönderen y.kulac »

arkadaşlar Allah rızası için şu kur programı nasıl hazırlanır anlatabilir
misiniz. elimde delphi 7 ile gelen instal shield express var. ayrıca
innosetup ve istool programlarıda var. Ama malesef ingilizcem yok.
instal shield express programını hiç kullanamıyorum. 5-6 deneme yaptım
ama sonuç alamadım. inno setup programında ise bde yi kuramıyorum.
istool ise hiç çalıştıramadım. yaptığım projemde paradox vertabanı
kullandım. arkadaşlar mümkünse install shield express, inno setup veya
istool programı ile setup hazırlamayı acemi birisi için açıklayabilir misiniz.
iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

istool'u kurup calistirabilirseniz. (Bendeki versiyon 4.0.9 versiyonu eger sizinki daha eski ise son versiyonu indirmenizi oneririm.) Yeni tuşuna bastığınızda karşınıza kurulum işini yapabilmek için bir wizard cikiyor. Yani adim adim sizden bilgileri alarak bunların ışığında kurulum scriptini kendisi yaziyor. Bu adım adım takip etme sırasındaki yazanları anlayabilecek kadar ingilizceniz umarım vardır. Biraz da sozluk takviyesiyle olabilir saıyorum. Sozluk icin de http://www.babylon.com daki sozlugu hararetle tavsiye ederim. icine hazırlanmıs yuzlerce sozlukten ihtiyac duyduklarınızı yukleybildiğiniz ve ekranda bilemdiğiniz bir kelimenin üstüne mesela CTRL tusuna basılı iken kliklemek gibi sizin sececeginzi bir varsayonla kliklediğinizde o kelimenin manasını veriyor. resim üzerindeki textleri bile algilayabilecek bir OCR engine'i var...

Script'in oluşturulması bitince compile setup secenegi ile setup.exe isimli kurulum dosyaniz olusturuluyor. Once daha basit denemeler yaparsanız daha iyi olur. Sonra bde kurulumunu da dahil edersiniz. Istool'un kuruldugu yerde include dizini altinda bde.iss isimli bir dosya var. Bde haric kurulumumun calistigi anda yani database'inizi ve programınızın exe'sini kopyalar duruma gelince de File menusu altinda Merge Scrip secenegi ile bde.iss 'i secerek siizn ahzirladigini kurulum ile bde kurulum scriptlerini birlestirerek tek bir kurulum dosyasi olusturmus olursunuz....
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

değerli fahrettin kardeşim.
öncelikle ilginize teşekkür ederim. bende istool 4,0,10 versiyonu var.
söylediklerinizi uyguladım. çat pat ingilizcem var. Compile setup dediğimde

''this project uses inno setup, but the inno setup folder
can't be found.
check the preferences.'' hatasını veriyor ve compile etmiyor.

hazırladığım kur u kaydettim ve inno setup programıyla compile etmeye
çalıştım. inno setup ise bde kodlarının hepsini hata gösteriyor.
ayrıca veritabanı dosyalarını exe dosyanın yanına değilde alt bir dizine
kopyalamak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.
iyi çalışmalar :?:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

istool, inno setup üzerinde işlemleri kolaylaştıran bir eklenti. Yani inno setup olmadan çalışmaz. Onun için önce inno setup, sonra istool kurulmalı. Anladığım kadarıyla istool, inno setup dosyalarını bulamıyorum, preferences kısmından hangi klasördeyse göster bana diyor. Preferences kısmına girip, uygun klasörü seçin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

istool'un inntosetup'i bulamam konusunda Admin'in dedigi gibi kurulum sirasina dikkat edilebilir ya da manuel olarak File>Prefences e girip
Compiler directory olarak Inno setup'in kuruldugu dizin secilmeli. Ornegin bende "C:\Program Files\Inno Setup 4" seklinde....

Olusan scripte Files bolumunde kolayca farkli dizinlere kopyalama isini halledebilirsiniz. Bendeki bir scriptten alinti:

Kod: Tümünü seç

Source: Z:\Projects\Arsiv\Programs\Setup.exe; DestDir: {app}\; Flags: ignoreversion
Source: Z:\Projects\Arsiv\Programs\Viewer.exe; DestDir: {app}\Programs\; Flags: ignoreversion
Source: Z:\Projects\Arsiv\Databases\For Install\Arsiv.db; DestDir: {app}\Databases\; Flags: onlyifdoesntexist
kurulum dizininin altina ve Programs ile Databases isimli birer alt dizinin altina dosya kopyalar.
DestDir: {app} bolumunde app sizin program icin kurulum sirasinda secilen dizindir. bunun disinda {pf} program files dizinini, {tmp} temp dizinini vs... gosteriri. Bu kisaltmalari kullanarak hedef makinada istediginiz yere kopyalama gerceklestirebilirsiniz....

Kolay gelsin.....
[/code]
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

InnoSetup hakkında yazılmıs free cok guzel extensionlar mevcut
biraz once google da arayarak hepsini buldum
en guzellerinden birisi InstallShield projelerini direkt istool scriptlerine ceviriyor
gayet te gusel calısıyor
http://mikequ.webpark.pl/eng/iwz2iss.htm
denemenizi tavsiye ederim
ayrıca bazı scriptler icin Inno Setup Preprocessor diye bir sey var
ama bunu nasıl kuracagımı bulamadım
onun yerine baska bir adreste
http://isx.wintax.nl/
My Inno Setup Extensions isimli bir in ... calısıyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

değerli kardeşlerim.
istool programında sizlerin sayesinde bayağı mesafe kat ettim. artık setup hazırlayabiliyorum. ama bde kurulumunda oluşan sorunları halledemedim.

bde yi eklemeden önce compile ediyorum. herhangi bir sorun yok. bdeyi dahil ettikten sonra
compile ediyorum herhangi bir işlem yapmıyor. yani compile etmiyor. innosetup ise
bde kodlarını hata gösteriyor. istool a bde ekleme konusunu açıklayabilir misiniz?
bu konuyuda detaylı açıklarsanız sanırım kur programı hakkında bir problemim kalmayacak .
iyi çalışmalar.